Ένα νέο πολιτιστικό φεστιβάλ ξεκίνησε φέτος το καλοκαίρι στον εμβληματικό χώρο των πρώην Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Το παλιό εργοστάσιο Λιπασμάτων, με τις διατηρητέες εγκαταστάσεις και την χαρακτηριστική πανύψηλη καμινάδα αλλά και τη θάλασσα που φτάνει σχεδόν ως την σκηνή, αποτελούν το φυσικό σκηνικό του χώρου, που μεταμορφώθηκε σε ένα πολυχώρο εκδηλώσεων, το Πάρκο Εργατιάς.

Μια έκταση που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πειραϊκή ακτογραμμή, που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν εγκαταλελειμμένη, πέρασε στα χέρια του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ο οποίος καθάρισε και διαμόρφωσε τον χώρο, που φιλοξενεί πλέον ένα ανοιχτό θεατράκι 1000 θέσεων και αθλητικές εγκαταστάσεις. Εκεί διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά το φεστιβάλ «Λιπάσματα 2017: Φεστιβάλ στη θάλασσα» που περιλαμβάνει πλήθος συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων, με γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Ανάμεσα τους οι : Σωκράτης Μάλαμας, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Active Member, Last Drive, Ματούλα Ζαμάνη, Χρήστος Θηβαίος, Haig Yazdjian, Δημήτρης Υφαντής, Βέβηλος και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες.

Θεατρικές παραστάσεις επίσης, που ξεχώρισαν, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, προσφέροντας ένα πλήρες καλλιτεχνικό πρόγραμμα αξιώσεων.

Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή 23 Ιουνίου, με μια μεγάλη συναυλία τoυ Σωκράτη Μάλαμα. Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα, που θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνει:

24 Ιουλίου: Χρήστος Θηβαίος και Μαρία Παπαγεωργίου
27 Ιουλίου: Haig Yazdjian & Δημήτρης Υφαντής
7 Ιουλίου: Θοδωρής Κοτονιάς & Σαββέρια Μαργιολά. Αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου
8 Αυγούστου: Δήμητρα Γαλάνη
30 Αυγούστου: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
2 Σεπτεμβρίου: Βέβηλος, Αντίποινα & Social Waste, Cerebro. On decks DJ Magnum

Το πρόγραμμα των συναυλιών θα εμπλουτιστεί και με άλλες παραστάσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι θεατρικές παραστάσεις

Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων για τους μήνες Ιούνιο- Ιούλιο- Αύγουστο, των «Λιπασμάτων 2017- Φεστιβάλ στη θάλασσα», έχει ως εξής:

23/7: Stand up Comedy με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη κ.ά.
26/7: Κατερίνα
31/7: Τα δώρα του Προμηθέα (παιδικό)
5/8: Οιδίπους τύραννος.

Ελάτε να απολαύσουμε μαζί καλοκαιρινές νύχτες με μουσική και θέατρο, δίπλα στη θάλασσα, σε ένα μοναδικό σκηνικό που μας θυμίζει ότι ο πολιτισμός μπορεί να μεταμορφώσει τις ζωές μας προς το καλύτερο.

 

INFO

Παλιό Εργοστάσιο Λιπασμάτων – Πάρκο Εργατιάς
Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων: 21.30
Ελεύθερη είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις.
Πρόσβαση: Από ΗΣΑΠ Πειραιά, το τρόλεϊ 20 και το λεωφορείο 859. Στάση Δραπετσώνα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!