Ο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα βρέθηκε στην Αθήνα στις 19-20 Ιουνίου στα πλαίσια της συμμετοχής στου στο Resistance Festival 2015. Ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας και σημαντικός σύγχρονος διανοούμενος της Αριστεράς μίλησε στην εκδήλωση της Παρασκευής με θέμα “Είναι εφικτός ένας μετακαπιταλιστικός κόσμος;”.

Εκτός όμως από αυτή την ομιλία (που μπορείτε να παρακολουθήσετε σε βίντεο εδώ), ο Γκαρσία Λινέρα έκανε μία ακόμα σημαντική παρέμβαση μιλώντας σε σεμινάριο που διοργανώθηκε με θέμα “Για την Αριστερά του 21ου αιώνα” μαζί με τους Σαμίρ Αμίν, Ταρίκ Αλί και Ρούντι Ρινάλντι.

Η ομιλία του αυτή θα δημοσιευτεί ολόκληρη αποκλειστικά στο Δρόμο της Αριστεράς που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Ιουνίου.

Στη σημαντική αυτή παρέμβαση, ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας αναφέρεται εκτενώς στα σύγχρονα επαναστατικά υποκείμενα, στη νέα Αριστερά, τα χαρακτηριστικά και τη σχέση της με τις κοινωνικές διεργασίες. Αλλά προχωρά και σε κάποιες επισημάνσεις για το ελληνικό ζήτημα που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα συζητηθούν.

Ακόμα ένας λόγος, εκτός από την πλούσια αρθρογραφία για τις τρέχουσες σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, για να διαβάσετε το Δρόμο και αυτό το Σάββατο…

linera seminario panel

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!