Απορίες αφελούς για τη στάση πληρωμών, τις επιχορηγήσεις και τα χρέη

 

Σoκ και δέος στο πολύπαθο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μετά και την καταστροφική κάθοδο εις τας Αθήνας με την υπερπαραγωγή Alexander the Great, η οποία απέτυχε παταγωδώς, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, και σύμφωνα με… κάτι πουλάκια στοίχισε, συνολικά, επταψήφιο ποσό!

Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός έχει κάνει στάση πληρωμών σε προμηθευτές και συνεργάτες, το δε προσωπικό ζει μια κόλαση, αφού πληρώνονται έναντι στο έναντι. Μάλιστα εργαζόμενοι μου ψιθύρισαν ότι βγήκε ανακοίνωση με το τι πληρώνει το Θέατρο! Κάτι σαν μαθηματικός τύπος, βρε αδερφέ, τέτοια κατάντια. Μέρος της επιχορήγησης που έστειλε το υπουργείο Πολιτισμού πήγε στο ΙΚΑ και στην Εφορία, μια που και αυτά είναι «πιστολιασμένα» που λένε και στην πιάτσα, από τον καιρό του Σωτήρη του Μεγαλοπρεπούς ο οποίος πέρασε, έκαψε και όδευσε εις τας Αθήνας.

Τα σωματεία κάνουν στάσεις εργασίας και παραστάσεις στο γραφείο του διευθυντή, αλλά εξαντλούνται μέχρις εκεί και λουφάζουν μόλις πάρουν 140 ευρώ έναντι! Στα ίδια και οι εργαζόμενοι στη Μονή Λαζαριστών, πέντε μήνες απλήρωτοι. Τους χρωστάει, λένε, τόσο ο Τζιτζικώ ο Καραμανλικός όσο και το ΚΘΒΕ, το ΚΜΣΤ, η ΚΟΘ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Ο υπουργός Πολιτισμού ανέβηκε και είδε και αυτός, λέει, τους θεσμούς! Δηλαδή Τζιτζικώ τον Καραμανλικό, Μπουτάρ τον αριστερό και δεν ξέρω κι εγώ ποιους άλλους. Πάντως, οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο, στο ΚΘΒΕ και στους άλλους πολιτιστικούς Οργανισμούς περιμένουν μια συνάντηση μαζί του για να ειπωθούν αλήθειες και όχι μαγειρεμένα νούμερα και στημένες συνεντεύξεις Τύπου γεμάτες με ανούσια στοιχεία που αποσκοπούν να πείσουν τους μπουκωμένους δημοσιογράφους (οι οποίοι τυχαία θα δουλέψουν στα γραφεία Τύπου) πόσο επιτυχημένοι είναι στη δουλειά τους αλλά το κράτος φταίει που έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους μήνες και μήνες ή τρώνε τα διαθέσιμα των Οργανισμών τους. Ίδωμεν!

Αληθεύει ότι γνωστός αοιδός που πρωταγωνιστεί στο ΚΘΒΕ είναι πληρωμένος και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τού ζητάνε να κεράσει κανά καφέ; Πόσους δημοσιογράφους απασχολεί το γραφείο Τύπου του ΚΘΒΕ; Απολογισμό θα κάνουν το Μέγαρο, το ΚΘΒΕ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου – ή δεν πειράζει, όλα καλά; Αληθεύει ότι οι εργαζόμενοι στη Μονή Λαζαριστών πληρώθηκαν μετά από ενέργειές τους κάτι έναντι (τι άλλο;) με τα χρήματα που μαζεύονται από τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ στο εκεί θέατρο (αυτοδιαχείριση σύντροφοι); Θα επανέλθω, με αποκαλυπτικά στοιχεία για πολλούς και πολλά από την επόμενη εβδομάδα.

 

Θρασίμι

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!