Για όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό μέτωπο, είναι φανερό ότι τα Ταμεία που έχουν ακόμη διατηρήσει μέρος του αποθεματικού τους μετά το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και του PSI, δεν πρόκειται να το διατηρήσουν για πολύ. Πρόσφορος τρόπος αναδεικνύεται πλέον οι ενοποιήσεις. Τελευταίο παράδειγμα, η σύνταξη με κατεπείγουσα διαδικασία, νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της αυτόνομης λειτουργίας του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) και ένταξής του στο ΙΚΑ. Πρωτοβουλία που εντάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες στο Νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό, ώστε να αφαιρεθεί κάθε περιθώριο αντίδρασης στους βουλευτές του Κοινοβουλίου που ενδεχομένως αντιλαμβάνονται ότι η ενοποίηση της Πρόνοιας με το Ταμείο απονομής συντάξεων μόνο στόχο έχει την αρπαγή και ρευστοποίηση των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από το αποθεματικό που απέμεινε στα Ταμεία Πρόνοιας, προκειμένου να συνεχίσουν να πληρώνονται οι συντάξεις του σχεδόν χρεοκοπημένου (λόγω της κυβερνητικής πολιτικής) ΙΚΑ.

Η σημαντικότητα του θέματος κατανοείται εύκολα, αν αναλογιστεί κανείς πως ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν από κοινού οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στο μέταλλο, στα εμπορικά καταστήματα, στα τσιμέντα, στα λιμάνια, στα λιπάσματα, στις ιπποδρομίες, στο Εθνικό Θέατρο και στην ύδρευση Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η μεταρρύθμιση ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, της περιουσίας τους, των προσόδων τους και των παροχών που σχετίζονται με κατασκηνώσεις παιδιών των ασφαλισμένων όπως το περιουσιακό αυτό στοιχείο και η αντίστοιχη παροχή που διαθέτει το Μέταλλο, γίνεται εν αγνοία των ασφαλισμένων και χωρίς ίχνος διαβούλευσης με τους εκπροσώπους τους.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!