Από έγκλημα σε έγκλημα

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από το τι μπορούσε να κάνει και δεν έκανε, θα χρεωθεί και ένα ακόμα μεγάλο έγκλημα! Ακόμα κι αν μια μέρα ξεχάσουμε την κωλοτούμπα με το δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο, ακόμα κι αν ξεχάσουμε τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τους σιδηροδρόμους και όσα άλλα του εθνικού πλούτου ξεπούλησε και μετέτρεψε την Ελλάδα σε οικόπεδα που διαμοίρασε στα ολιγοπώλια Exxon, Mobil, Total, Repsol κ.λπ., ακόμα κι αν ξεχάσουμε τις Πρέσπες και τις αγκαλιές με τον αξιοθρήνητο Ζάεφ, θα είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσουμε ότι αναβίωσε και ξανάφερε στην εξουσία τη Νέα Δημοκρατία και, μάλιστα, με τον Μητσοτάκη και τον Άδωνη επικεφαλής! Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε το ακατόρθωτο: να θάψει ζωντανή την Αριστερά και να αναστήσει την κλινικά νεκρή Δεξιά! Και ο Τσίπρας δικαίως σε βάθος χρόνου θα αγιοποιηθεί από τη Δεξιά, και όχι μόνο την ελληνική. Το Νόμπελ μάλλον λίγο του πέφτει αν κρίνουμε από τα εύσημα που του έχει αποδώσει ο Αμερικάνος πρέσβης εξ ονόματος της παγκόσμιας Δεξιάς.

Μπ. Ροϊλός 

 

Γιατί να τους ψηφίσουμε; Όταν κάθε κρατικός μηχανισμός συμπεριφέρεται ληστρικά, απάνθρωπα και προκλητικά υπεροπτικά στον εξαθλιωμένο πλέον πολίτη, τι να τον κάνουμε; Να συνεχίζουμε να του δίνουμε 200 για να μας «φιλανθρωπίσει» με 100; Και να είμαστε ικανοποιημένοι κι ευγνώμονες; Ξυπνήστε!!! Τολμήστε!!! Δεν ξαναψηφίζουμε τους υπεύθυνους της καταστροφής μας! Μ. Κ. (θύμα των λογαριασμών)

Η κόρη μου η σοσιαλίστρια

Το γαλλικό κράτος συνεχίζει τον ευγενικό αγώνα για την καταπολέμηση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, για την οποία ως γνωστόν φταίνε όσοι δεν έχουν πού την κεφαλήν πλύναι: οι φτωχοί, οι οποίοι και ρυπαίνουν και δεν καταναλώνουν επαρκώς. Έτσι, στο Παρίσι θα απαγορευθεί προσεχώς, από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, η κυκλοφορία των δικύκλων που κατασκευάστηκαν πριν το 2004 (δεν αγοράζετε που δεν αγοράζετε καινούρια μηχανή, ρε κακομοίρηδες, τουλάχιστον ας πηγαίνετε στη δουλειά σας νωρίς κι ας φεύγετε αργά). Η δε κυκλοφορία των δικύκλων που κατασκευάστηκαν προ του 2000 θα απαγορευθεί εντελώς στο Παρίσι, στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομό του κ.λπ. (ξεχάστε τις παλιατζούρες σας, που δεν μπορείτε να ψωνίσετε ούτε μια Χάρλεϊ της προκοπής).
Να σημειωθεί ότι την απόφαση πήρε η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού μαντάμ Ινταλγκό, κόρη Ισπανών μεταναστών, που πέρυσι τοποθέτησε τεράστιες κοτρόνες κάτω από τις γέφυρες του Παρισιού ώστε να μην βρίσκουν καταφύγιο οι άστεγοι, μετανάστες κ.ά. που χαλάνε το ίματζ της Πόλης του Φωτός.

Ερ. Φ.

 

Ο δικός μας κι ο δικός τους

Άνθρωποι σαν την Καρόλα Ρακέττε και σαν την αγαπημένη φίλη Ρούλα Καραγιάννη, δεν μας λένε ούτε να τους θαυμάσουμε, ούτε να τους χειροκροτήσουμε. Διότι πρωτίστως δεν θεωρούν πως πράττουν κάτι το εξαιρετικό αλλά το ελάχιστο και το ανθρωπίνως αυτονόητο. Εκείνο που μας λένε άνθρωποι σαν την Καρόλα και σαν τη Ρούλα την Καραγιάννη είναι να κάνουμε και μεις το ίδιο, από όποια θέση βρισκόμαστε και με τις όποιες δυνάμεις μας. Γιατί ο κόσμος μας δεν μπορεί είναι «αυτοί», ο κόσμος είμαστε εμείς. Διότι ο δικός τους κόσμος βασίζεται στο τέλος και τον θάνατο, ο κόσμος ο δικός μας θέλει τη ζωή και την ελπιδοφόρα συνέχειά της. Και ο δικός μας κόσμος και πάλι θα νικήσει, γιατί πάντοτε εκείνη που νικά είναι η ζωή.

Παύλος Κιρκασίδης (fb)

 

Περί αληθείας

Το πρόβλημα με την εντεταλμένη δημοσιογραφία δεν είναι οπαδικού τύπου. Δεν είναι η οργή στην εξέδρα των χαμένων και οι ζητωκραυγές στην εξέδρα των νικητών ανάλογα με το προς τα πού φυσάει η κάλπη. Το πρόβλημα με την εντεταλμένη δημοσιογραφία είναι ότι προφανώς και συντονίζεται με την εκάστοτε εξουσία και εξαρτά τον εαυτό της από αυτήν και ότι τελικά ΕΜΕΙΣ δεν μαθαίνουμε την αλήθεια. Γιατί, ανάθεμα, η αλήθεια δεν είναι μεταφυσική, είναι υπαρκτή.

Myrina Kalaitzi (fb)

 

Τα αντισταθμιστικά

Φαντάζομαι αντιληφθήκατε ποιό ήταν το «αντισταθμιστικό ωφέλημα» των ολιγοήμερων διακοπών Τσίπρα στο γιοτ της κ. Παναγοπούλου. Αν σας διέφυγε, πρόκειται για την «επαναχάραξη του αιγιαλού» στο Καβούρι και τον Λαιμό για να μπορέσουν να νομιμοποιηθούν οι παναγοπούλειες φαραωνικές κατασκευές !

Anastasopoulos Ioannis (fb)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!