Συκοφαντία και προσβολή

 

Αγαπητοί μου Φίλοι,

Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ.

Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων, αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές.

Νένα Βενετσάνου

 

Επτά χρόνια μετά το όργιο αστυνομικής βίας κατά των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος κατά το διήμερο ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου τον Ιούνιο του 2011, αθώοι κρίθηκαν και οι 18 αστυνομικοί των ΜΑΤ. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας ενώ αν κάποιος δει το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί θα φτάσει αβίαστα στο συμπέρασμα ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Μεταξύ όσων είχαν κάνει μήνυση –πολίτες και συλλογικοί φορείς– ήταν και ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος τότε δήλωνε την υποστήριξή του στους πολίτες «που αντιτίθενται σε όσα αντισυνταγματικά δρομολογούνται στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής και έχουν εξουθενωθεί από τα αλλεπάλληλα μέτρα αφαίμαξής τους, παραβίασης των δικαιωμάτων τους και ισοπέδωσης της ύπαρξής τους».

 

Νίλα ολκής

 

Τη μια μέρα το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά απελαύνει τους Ρώσους (ένας θεός ξέρει πόσο θα πληρωθεί αυτό εν καιρώ) με εντολή που μεταφέρθηκε από τον πρέσβη κ. Πάιατ στην κυβέρνηση και την επομένη ο πρόεδρος Τραμπ αναστατώνει τους πάντες δηλώνοντας ότι προτιμάει τον Πούτιν και τη Ρωσία από την Μέρκελ και την Μέι και τους λοιπούς αξιοθρήνητους Ευρωπαίους. Τσίπρας και Κοτζιάς έτρεξαν αμέσως πίσω από το καρότο, αλλά ο λογαριασμός θα έρθει αργότερα και δεν θα είναι τσίπικος. Οι Ρώσοι είναι χοντροκέφαλοι, δύσκολα ξεχνούν και ακόμα πιο δύσκολα συγχωρούν. Ά, ρε Τσί-Κο, που πάτε και χώνετε τις μούρες σας, μικρομέγαλοι!

Λαυρέντης Λιόλιος

 

 

Παλιομοδίτικα ρουσφέτια από νεόκοπους

 

Αξιοσέβαστος φίλος, διανοούμενος, αριστερός, από κομμουνιστική οικογένεια με αγώνες και θυσίες, δέχτηκε τηλεφώνημα από γνωστό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει την υπογραφή του κάτω από ένα κείμενο για το «μακεδονικό». Κι όταν αρνήθηκε ευγενικά, εκδηλώθηκε, τάχα μου αυθόρμητα, το ενδιαφέρον του βουλευτή για να βρεθεί μια καλύτερη δουλειά για την κόρη του, κορίτσι με πτυχία, που από ανάγκη δουλεύει λαντζέρισσα στα Goodie’s. Πόσο γρήγορα μπήκανε στα κόλπα, οι Συριζαίοι! Βέβαια, ο φίλος μου δεν είναι για τα δόντια τους, κι ας στεναχωριέται για τη θυγατέρα του. Ευτυχώς, δεν είναι όλοι οι αριστεροί εξαγοράσιμοι κι αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν χάθηκαν όλα.

 

Σωκράτης Παγουλάτος

 

 

Ο «συνωστισμός» βολεύει

 

Κατά μέσο όρο αποβιβάζονται στα νησιά 129 πρόσφυγες κάθε μέρα. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι προστίθενται μήνα με μήνα στους ήδη συνωστισμένους στα πρόχειρα καταλύματα στη Λέσβο, τη Λέρο, τη Σάμο τη Χίο και την Κω. Στην έκτακτη σύγκλιση των πρωθυπουργών για το προσφυγικό, με το κλίμα βαρύ, την Μέρκελ στριμωγμένη και πολλούς ηγέτες αποφασισμένους να μην υποκύψουν στις εκκλήσεις για κατανόηση και αποδοχή της γερμανικής γραμμής, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τόλμησε να πάει κόντρα σε κανένα. Αυτοί όλοι τον κρατούν στην εξουσία και δεν το διακινδύνευσε. Στο κάτω-κάτω, όπως είναι φανερό, τον βολεύει η κρίση με το προσφυγικό, αφού ενισχύει τη Χρυσή Αυγή που κόβει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί όχι και λίγη βοήθεια από τους χρυσαυγίτες;

Λέων Τσιαμούλης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!