Εμείς, τα Κίτρινα Γιλέκα των κυκλικών κόμβων, των πάρκινγκ, των πλατειών, των συνελεύσεων, των διαδηλώσεων, συναντηθήκαμε στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2019 συγκροτώντας τη «Συνέλευση των Συνελεύσεων», στην οποία εκπροσωπήθηκε μια εκατοντάδα αντιπροσωπειών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των Κίτρινων Γιλέκων του Κομερσύ.

Αρχής γενομένης στις 17 Νοεμβρίου, από το πιο μικρό χωριό της υπαίθρου ως τη μεγαλύτερη πόλη, ξεσηκωθήκαμε ενάντια σε αυτήν την βαθιά βίαιη, άδικη και αβίωτη κοινωνία. Δεν θα είμαστε πια έρμαιο κανενός! Εξεγειρόμαστε ενάντια στην ακρίβεια, την επισφάλεια και την εξαθλίωση. Θέλουμε, για τους ανθρώπους μας, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, να ζούμε με αξιοπρέπεια. Μόλις 26 δισεκατομμυριούχοι κατέχουν σήμερα όσα και η μισή ανθρωπότητα: είναι απαράδεκτο! Ας μοιραστούμε τον πλούτο, όχι την εξαθλίωση! Ας τελειώνουμε με τις κοινωνικές ανισότητες! Απαιτούμε την άμεση αύξηση των μισθών, των ελάχιστων κοινωνικών εισοδημάτων, των επιδομάτων και των συντάξεων. Διεκδικούμε το άνευ όρων δικαίωμα στη στέγαση, την υγεία, την εκπαίδευση, τις δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες, για όλους.

Είναι για το σύνολο αυτών των δικαιωμάτων που καταλαμβάνουμε καθημερινά τους κυκλικούς κόμβους κυκλοφορίας, που οργανώνουμε δράσεις και διαδηλώσεις και που παντού συζητάμε. Με τα κίτρινα γιλέκα μας, ξαναπαίρνουμε το λόγο – εμείς, που ποτέ δεν μας δόθηκε.

Καλούμε σε μια μαζική και καθημερινά ανανεούμενη απεργία από τις 5 Φεβρουαρίου, με το σχηματισμό επιτροπών στους χώρους δουλειάς, σπουδών και παντού, ώστε αυτή η απεργία να συγκροτηθεί στη βάση, από τους ίδιους τους απεργούς. Ας πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας! Μην μένετε μόνοι, ελάτε μαζί μας!

Και ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης; Kαταστολή, περιφρόνηση και δυσφήμηση. Είναι οι νεκροί και οι χιλιάδες τραυματισμένοι, η μαζική χρήση όπλων που μας στοχεύουν απευθείας και μας ακρωτηριάζουν, μας αφήνουν μονόφθαλμους, μας πληγώνουν. Πάνω από 1.000 άνθρωποι καταδικάστηκαν αυθαίρετα και φυλακίστηκαν. Και τώρα ο νέος νόμος, ο λεγόμενος «κατά των ταραξιών», αποσκοπεί ανοιχτά να μας εμποδίσει να διαδηλώνουμε. Καταδικάζουμε όλες αυτές τις βιαιότητες εναντίον των διαδηλωτών, είτε προέρχονται από την αστυνομία είτε από βίαιες μικροομάδες. Τίποτε από όλα αυτά δεν θα μας σταματήσει! Η διαδήλωση είναι ένα βασικό δικαίωμα. Να μπει τέλος στην ατιμωρησία της αστυνομίας! Αμνηστία για όλα τα θύματα της καταστολής!

Κι αυτός ο «μεγάλος εθνικός διάλογος», τι απάτη! Στην πραγματικότητα είναι μια επικοινωνιακή καμπάνια της κυβέρνησης, που επιχειρεί να χειραγωγήσει τη βούλησή μας να διαλεχθούμε και να αποφασίσουμε. Την πραγματική δημοκρατία την εφαρμόζουμε στις συνελεύσεις μας, στους κόμβους όπου συγκεντρωνόμαστε. Δεν βρίσκεται ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο ούτε στα ψευτοστρογγυλά τραπέζια που οργανώνει ο Μακρόν.

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος στη «Συνέλευση των Συνελεύσεων» των Κίτρινων Γιλέκων, η οποία πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Κομερσύ και υιοθέτησε την ομώνυμη Έκκληση.

Αφού μας κατασυκοφάντησε και μας αντιμετώπισε χειρότερα κι από σκουπίδια, ορίστε τώρα ο Μακρόν, να μας παρουσιάζει σαν ένα φασίζον και ξενοφοβικό πλήθος που κυριαρχείται από μίσος. Όμως εμείς δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε σεξιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Είμαστε το αντίθετο: περήφανοι που βρισκόμαστε όλοι μαζί, με όλες τις διαφορές μας, για να οικοδομήσουμε μια αλληλέγγυα κοινωνία.

Μας δυναμώνει η διαφορετικότητα των συζητήσεών μας. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή εκατοντάδες συνελεύσεις επεξεργάζονται και προτείνουν τις δικές τους διεκδικήσεις. Αυτές αφορούν την πραγματική δημοκρατία, την κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη, τις συνθήκες δουλειάς, την οικολογική και κλιματική δικαιοσύνη, το τέλος των διακρίσεων. Μεταξύ των διεκδικήσεων και στρατηγικών προτάσεων που έχουν συζητηθεί περισσότερο περιλαμβάνονται: η εξάλειψη της εξαθλίωσης σε όλες τις μορφές της, ο μετασχηματισμός των θεσμών (δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών, συντακτική εθνοσυνέλευση, τέλος των προνομίων των εκλεγμένων κ.ά.), η οικολογική μετάβαση (ενεργειακή επισφάλεια, βιομηχανική ρύπανση κ.λπ.), η ισότητα και η ισοτιμία όλων, ανεξάρτητα από εθνικότητα (ανάπηροι, ισότητα ανδρών-γυναικών, τέλος της εγκατάλειψης των λαϊκών συνοικιών, του κόσμου της υπαίθρου και των υπερπόντιων εδαφών, κ.ο.κ.).

Εμείς, τα Κίτρινα Γιλέκα, καλούμε τον καθένα να ενωθεί μαζί μας, προσφέροντας ανάλογα με τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτει. Καλούμε στη συνέχιση των Σαββατιάτικων κινητοποιήσεων (12η δράση αυτό το Σάββατο ενάντια στις αστυνομικές βιαιότητες μπροστά στα αστυνομικά τμήματα, κι έπειτα 13, 14η κ.ο.κ.), στη συνέχιση των καταλήψεων των κυκλικών κόμβων και στο μπλοκάρισμα της οικονομίας, σε μια μαζική και καθημερινά ανανεούμενη απεργία από τις 5 Φεβρουαρίου. Καλούμε στο σχηματισμό επιτροπών στους χώρους δουλειάς, σπουδών και παντού, ώστε αυτή η απεργία να συγκροτηθεί στη βάση, από τους ίδιους τους απεργούς. Ας πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας! Μην μένετε μόνοι, ελάτε μαζί μας!

Ας οργανωθούμε με τρόπο δημοκρατικό, αυτόνομο και ανεξάρτητο. Αυτή η Συνέλευση των Συνελεύσεων είναι ένα σημαντικό βήμα, που μας επιτρέπει να συζητάμε τις διεκδικήσεις μας και τα μέσα δράσης μας. Ας συσπειρωθούμε για να μετασχηματίσουμε την κοινωνία!

Προτείνουμε στο σύνολο των Κίτρινων Γιλέκων να διαδώσουν αυτό το κάλεσμα. Εάν είστε μια ομάδα Κίτρινων Γιλέκων και σας καλύπτει, στείλτε την υπογραφή σας στο Κομερσύ. Μην διστάσετε να συζητήσετε και να διατυπώσετε προτάσεις για τις επόμενες Συνελεύσεις των Συνελεύσεων, που ήδη προετοιμάζουμε.

Κάτω ο Μακρόν! Ζήτω η εξουσία στο λαό, για το λαό και από το λαό!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!