Δεν άφησε τον Αλ. Τσίπρα να χαρεί την πρόσφατη… επιτυχία του στο Eurogroup και να αναδειχθεί ο πρώτος  πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και τους Έλληνες στο τέλος της λιτότητας με όπλο το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας και πλεονάσματα στο 2% για 40 χρόνια.

Δεν άφησε ήσυχους ούτε τους υπουργούς Τσακαλώτο και Παπαδημητρίου που με τη «ρύθμιση του χρέους» στην κωλότσεπη ξεχύθηκαν στην Εσπερία για να φέρουν νέες επενδύσεις.

Το κλίμα χάλασε ο πρώην υπουργός Ν. Φίλης με τις, για άλλη μια φορά, καυστικές δηλώσεις του. «Δεν είναι εύκολο να βγουν πλεονάσματα 3,5%. Είναι πλεονάσματα που θα δημιουργήσουν κοινωνικές ανισότητες. Τα πλεονάσματα 3,5% σημαίνουν σκληρή λιτότητα», είπε.

Μην πάει ο νου σας στο κακό. Η διαφοροποίηση Φίλη δεν συνιστά κίνδυνο σταθερότητας των κυβερνητικών επιτεύξεων ούτε αναστολή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Οι βολές Φίλη έχουν εποικοδομητικό ρόλο. «Αυτά που έχω πει δεν τα λέω ως τρίτος, αλλά ως μέρος της προσπάθειας για να πάει η χώρα μπροστά», συμπλήρωσε. «Δεν είμαι μια βεντέτα, είμαι μέλος μιας συλλογικότητας. Με εκφράζει το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαι αντίθετος με κάποιες μορφές της κυβερνητικής πολιτικής», ανάφερε.

Όχι, ο Φίλης δεν είναι τσάμπα μάγκας. Είναι πολύ προσεκτικός. Αν και ο «πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής έχει νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα» κάποιος πρέπει να διασωθεί πριν το καράβι βουλιάξει. Και μαζί να διασώσει και ένα μέρος του καραβιού. Και τότε; Αχ τότε…

Τότε θα ξεπεραστεί το βαρίδι Καμμένου και η χώρα θα ανασάνει, καθώς ο διασωθείς «μη βεντέτα» πολιτικός χωρίς αγκυλώσεις θα προχωρήσει σε τομές. Τομές σε βάθος βεβαίως. «Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας έστω και αν βρωμάει είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό» είχε αποκαλύψει σε ομιλία του σε συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχει πει ο άνθρωπος… με τη Φώφη και το Γιωργάκη ενάντια στη λιτότητα και τις κοινωνικές ανισότητες. Για να μην λέτε αύριο ότι δεν ξέρατε…

 

Σ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!