Αναρωτιέται και προβληματίζεται η Ν. Φίλης πώς να δικαιολογήσει τη στάση του στην υπερψήφιση του τέταρτου μνημονίου. Βλέπεις, δεν είναι εύκολο να «διαφοροποιηθείς» στηρίζοντας μεγαλόπρεπα το 4ο και διαρκές μνημόνιο.

Ο μεγάλος πολιτικός βέβαια έχει μια λύση για όλα… Θαυμάστε:

«Η συμφωνία για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης καθώς και τα μέτρα που καλούμαστε να ψηφίσουμε, σηματοδοτούν την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο.

Για να καταλήξει… «Η ψήφος μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Αριστεράς.».

Και βέβαια δεν «εγκαταλείπει» το καράβι ο Ν. Φίλης. Για έναν διορατικό πολιτικό δεν έχει σημασία τι ψηφίζει μια ορισμένη στιγμή. Σημασία έχει το πλασάρισμα στις εξελίξεις όταν ο κοπιώδης προβληματισμός του επιβεβαιωθεί..

Ο διορατικός πολιτικός οφείλει να έχει μνήμη. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη άντεξαν δύο, άντε δυόμιση χρόνια… Ο Τσίπρας κλείνει τρία με δύο μνημόνια στο ενεργητικό του…

Γρηγορεί, λοιπόν, ο καλός πολιτικός, καθότι ο καιρός γαρ εγγύς.

Αλλά και η αντιπρόεδρος της Βουλής ομολογουμένως ξεπέρασε τον εαυτό της.

Σε ανακοίνωσή της εξηγεί γιατί ψήφισε «παρών» στο άρθρο 56 που αφορά τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία. «Η επιλογή μου αυτή δεν έγινε για να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη σημασία του σημερινού άρθρου, έναντι των άλλων, τα οποία υπερψηφίζω. (…) Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο. (…) Η επιλογή αυτής της ατομικής διαφοροποίησης, αποτελεί μια δική μου εσωτερική ανάγκη, να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΛΕ μέχρι το θάνατό του».

Ανθρώπινη συγκινητική στάση έναντι όλων εκείνων που πλήττονται από το 4ο μνημόνιο.

Στα αξιοσημείωτα: Ο Δρίτσας αντιστάθηκε και δεν ακολούθησε την στάση της Χριστοδουλοπούλου ίσως για να τιμήσει την ανεξαρτησία… του φύλλου.

Αντίθετα, την ανθρώπινη στάση αποδέχθηκε με συγκίνηση και ο πρωθυπουργός.

Ο μόνος που, πιστεύουμε ότι, δεν μπορεί να την αποδεχθεί είναι ο… «τιμώμενος» αδελφός. Όσοι τον γνώρισαν δεν έχουν καμιά αμφιβολία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!