Τα τελευταία 2 ½ χρόνια οι λαοί στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο (βλέπε Ισπανία, Ιταλία κλπ.) δέχονται μια σκληρή επίθεση από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού που κυριαρχούν στην ευρωζώνη, με ηγετική δύναμη τη Γερμανία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές που κρύβονται πίσω της.

Η επίθεσή τους ξεκίνησε από την Ελλάδα το 2010 και τελευταία επεκτείνεται σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.
Στόχος της Γερμανίας και των αγορών είναι να βάλουν σε μνημόνια όλες τις χώρες του Νότου, να φτωχοποιήσουν τους λαούς τους και να λεηλατήσουν τον εθνικό τους πλούτο. Βέβαια, όλα αυτά γίνονται με την ανοχή των λαών που παρακολουθούν απαθείς την επίθεση των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού. Καθοριστικό βέβαια ρόλο παίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ που ελέγχονται, και εδώ και στις άλλες χώρες της ευρωζώνης, απόλυτα από τις ελίτ και παραπληροφορούν καθημερινά τους λαούς όπως εμάς εδώ, όταν ακούμε να μας λένε ότι η τρόικα διαπίστωσε πρόοδο.
Έτσι λένε στη γλώσσα τους οι τροϊκανοί την καταστροφή της κοινωνίας όταν οι δανειστές μας ζητάνε προκλητικά να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα στη γλώσσα τους, και καθημερινά τα εδώ ΜΜΕ μας το υπενθυμίζουν για την κοινωνία. Αυτό σημαίνει το ξεπούλημα σχεδόν τζάμπα ολόκληρης της χώρας.
Τέλος, θα ήθελα να πω για την εδώ Αριστερά, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ. και την απανταχού ευρωπαϊκή Αριστερά που στα λόγια καταγγέλλει το νεοφιλελευθερισμό, ότι αρνείται πεισματικά να βγάλει στο δρόμο τουλάχιστον το κομμάτι της κοινωνίας που ελέγχει, διευκολύνοντας βέβαια τις δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού να περνάνε με ελάχιστες αντιστάσεις τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

28/08/2012
Μιχάλης Γεωργόπουλος
Αναγνώστης του Δρόμου

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!