Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

 

Αμαρτωλές… υπηρεσίες!

Αναβλήθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή η κατεδάφιση της «αμαρτωλής» κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Αλεπότρυπα Κυψέλης. Οι κάτοικοι περίμεναν την 23η Απριλίου, για να γιορτάσουν τη δική τους «Ανάσταση», αλλά η ασκούσα καθήκοντα Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Καλλιόπη Καρδαμίτση, δεν τους την έκανε τη χάρη. Εξέδωσε νέα απόφαση αναβολής, με την οποία υπενθυμίζει στην Πολεοδομία, στις αιρετές δημοτικές αρχές και στους 266 κατοίκους της περιοχής (το τελευταίο κύμα υπογραφών στις μακρόχρονες και αγωνιώδεις προσπάθειες να απομακρύνουν αυτή την πηγή επιβλαβούς ακτινοβολίας) ότι περισσότερο και από την υγεία και την ίδια τη ζωή, περισσότερο από τις επιστημονικές γνωματεύσεις επικινδυνότητας, οι κρατικές υπηρεσίες υπολογίζουν τα οικονομικά συμφέροντα και αναπαράγουν τα νομικά τεχνάσματα που μεταχειρίζονται θρασύτατα και άνευ συνεπειών επιχειρηματικοί όμιλοι.

 

Ψέμα ή αναλγησία;

Αιφνίδια στάση πληρωμών κήρυξε από την 1η Απριλίου το Υπουργείο Υγείας προς το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών. Οι εργαζόμενοι δεν είδαν το μισθό τους που έπρεπε να έχει μπει στις αρχές του μήνα, το ίδιο και οι 28 ανάδοχοι των ατόμων με ψυχικά προβλήματα, που εισέπρατταν το φοβερό ποσό των 400 ευρώ, το οποίο θεσπίστηκε από τη δεκαετία του ’90 ως ελάχιστη επιβεβαίωση του ελληνικού κράτους προνοίας. Κύκλοι του υπουργείου ενημέρωσαν ατύπως τους ενδιαφερόμενους ότι «δεν υπάρχουν χρήματα» ώστε να στηρίξουν αυτά τα προγράμματα. Ανάστατοι οι «γονείς» και οι εργαζόμενοι, αλλά και σοκαρισμένοι για την κατάφωρη αναλγησία, έχουν αποφασίσει κινητοποίηση, για την ερχόμενη Τρίτη, 11:30 το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας. Να ελπίσουμε ότι πρόκειται για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο που κάποιος ξέχασε να διαψεύσει και να ανακαλέσει…

 

Το (Α) του «Κενταύρου» 

Στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καταγράφεται μία συνολική προσπάθεια επιχειρηματικών συμφερόντων, ΜΜΕ, μηχανισμών και κέντρων εξουσίας να επικρατήσει η νεοφιλελεύθερη «οδός» για το φυσικό πλούτο και τους δημόσιους χώρους, δηλαδή η οδός του ξεπουλήματος, της εκμετάλλευσης και λεηλασίας. Η δημοτική αρχή υπερασπίζεται τον ενιαίο δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα του άλσους, το οποίο απειλείται άμεσα από το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο. Στο πλαίσιο του αγώνα και των κινήσεων στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος παραιτήθηκε από την έφεση που είχε ασκήσει ενώπιον του ΣτΕ η προηγούμενη δημοτική αρχή κατά σχετικής απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για τον αυθαίρετο χαρακτήρα του αναψυκτήριου «Κένταυρος» που βρίσκεται εντός του άλσους. Έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να κατεδαφίσει το παλιό κτίριο, να ανεγερθεί ένα αναψυκτήριο σύννομο με τη δασική νομοθεσία και να απομακρυνθούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές. Μ’ αυτή την οπτική, ήταν τουλάχιστον ακατανόητη η ενέργεια ομάδας ατόμων να καταλάβουν το περασμένο Σάββατο τον «Κένταυρο». Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, «στρέφεται ενάντια σε αυτούς τους στόχους και γι’ αυτό καλούμε τους καταληψίες να εγκαταλείψουν το χώρο ώστε να μπορέσει ο Δήμος το επόμενο διάστημα να προχωρήσει στην κατεδάφισή του».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!