Κι άλλοι έχασαν μαντάμ, αλλά δεν έκαναν έτσι. Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει, άσε που θα σε βοηθήσει κιόλας να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες μέρες που θα έρθουν. Ξεκίνα από τώρα τις ασκήσεις, πάρε βαθιές ανάσες κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ που πίστεψες –και μάλλον συνεχίζεις να πιστεύεις– επιδίδεται σε παραβατικές δραστηριότητες (μετατάξεις, διορισμοί, υποσχέσεις, άκομψες συμπεριφορές, παράταιρες συνεργασίες κ.λπ.) κάνε αναδρομή στο παρελθόν (π.χ. βλ. Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης) και κυρίως μείνε αισιόδοξη γιατί όπως λέει μια σοφή παροιμία: «Και το χειρότερο εμπόρευμα έχει αγοραστή»!

Εάν ο λαός καταψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν του ρίχνεις άδικο, δεν είναι αριστερή συμπεριφορά και άποψη αυτή. Δεν μπορεί να καταλογίζεις ευθύνες σε όσους έχουν δυσαρεστηθεί τέσσερα χρόνια τώρα, βλέποντας την ελπίδα τους να γκρεμίζεται και μαζί μ’ αυτή να διασύρεται και η Αριστερά – με όλα όσα αυτή αντιπροσωπεύει. Εκείνο το ρημάδι ηθικό πλεονέκτημα το κάνατε λάστιχο και το φέρατε στα δικά σας μέτρα. Ε, δεν θα μας την πείτε κιόλας.

Όχι, δεν είναι ο Κούλης αυτό που θέλουμε, κυρία μου, ούτε είμαστε χαρούμενοι για την ήττα που έρχεται, γιατί δεν επενδύσαμε σ’ αυτό. Κάναμε αγώνες χρόνια για να έρθει μια αντιπροσωπεία της Αριστεράς στην εξουσία που έφτασαν μόλις τέσσερα χρόνια για να χυδαιολογεί, να διορίζει «ημέτερους» και να έχει ένα ατέλειωτο έλλειμμα αξιοπρέπειας και αυτοκριτικής. Δεν ήταν εύκολη η κατάσταση, το ξέραμε, αλλά ήταν διαχειρίσιμη.

Όπως και να έχει, αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση να ενοχοποιείται ένας ολόκληρος λαός γιατί έδειξε σε πρώτη φάση τη δυσαρέσκειά του στην κυβέρνηση, ενισχύει την πεποίθησή μας ακόμα περισσότερο. Η κινδυνολογία άλλων εποχών, καθώς και το αφήγημα της σύγκρισης το ποιος διόρισε περισσότερους και το ποιος έκανε διακοπές με κότερα, είναι φτηνά επιχειρήματα μιας παρακμάζουσας εξουσίας η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά.

Μαντάμ, ένα «ευχαριστώ» κι ένα «συγγνώμη» θα ήταν αρκετά!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!