Ο Τίμοθι Νόλαν, 71 ετών σήμερα, διέπρεψε ως δικαστής στο Κεντάκι. Έπειτα ασχολήθηκε με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, και αναδείχθηκε μέλος της πολιτειακής ηγεσίας του. Το βρήκε όμως κάπως… προοδευτικό για τα γούστα του, οπότε προσχώρησε και στο ακροδεξιό Tea Party. Φυσικά, υποστήριξε ως προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών τον Τραμπ, ο οποίος τον διόρισε πρόεδρο της προεκλογικής καμπάνιας του στο Κεντάκι. Ε και; Τίποτα πρωτότυπο, εκτός από το γεγονός ότι σήμερα είναι προφυλακισμένος. Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει 28 κατηγορίες, περιλαμβανομένων κακουργημάτων όπως βιασμός, εξαναγκασμός σε πορνεία και διακίνηση ανθρώπων – τα οποία διέπραξε στη διάρκεια των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων εις βάρος 22 φτωχών και περιθωριοποιημένων γυναικών, εκ των οποίων οι 8 ήταν ανήλικες. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 20 ετών, αλλά ο δικηγόρος του ζήτησε να ληφθεί υπόψη ως ελαφρυντικό η… πρότερη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο!

Σχεδόν ταυτόχρονα με την είδηση της προφυλάκισης του πρώην δικαστή, αποκαλύφθηκε ένα κοινό μυστικό: ότι δηλαδή υπάλληλοι ΜΚΟ εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης θυμάτων του καταστροφικού σεισμού του 2010 στην Αϊτή (περιλαμβανομένων, και πάλι, ανηλίκων). Ήταν να μην γίνει η αρχή: βρετανικές εφημερίδες γράφουν ότι σε αντίστοιχες υποθέσεις ανά τον κόσμο εμπλέκονται εκατοντάδες στελέχη και υπάλληλοι βρετανικών ΜΚΟ – φυσικά όλοι τους μέλη της ανώτερης φυλής των Ευρωπαίων φιλανθρώπων και εκπολιτιστών… Συγκεκριμένες αναφορές πλήττουν την Oxfam, την Christian Aid, τον οργανισμό Save the Children(…) και τον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό, που επιπλέον κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να συγκαλύψουν τα κατορθώματα των εκπροσώπων τους.

Το φαινόμενο της σεξουαλικής βίας επί των αδύναμων από υποτιθέμενους «σωτήρες» τους δεν είναι βέβαια κάτι καινούριο. Ευδοκιμεί σε «ανεπτυγμένες» κοινωνίες όπως αυτή των ΗΠΑ, όπου περισσεύει η υποκρισία, ενώ κάνει θραύση στις πιο ανατιναγμένες περιοχές του πλανήτη – στις οποίες συγκαταλέγεται και η Αϊτή. Ένα νησί της Καραϊβικής που επί δεκαετίες πασχίζει να επιβιώσει από αιματηρές δικτατορίες και ανοιχτές επεμβάσεις των ΗΠΑ και άλλων δυτικών κρατών, οι οποίες κατέληξαν σε σφαγές χιλιάδων πολιτών και σε βάρβαρη κατοχή από τους «κυανόκρανους» του ΟΗΕ. Θα νόμιζε κανείς ότι ο σεισμός του 2010, που ισοπέδωσε το νησί και προκάλεσε πάνω από 200.000 νεκρούς, ήταν το τελευταίο μεγάλο κακό που βρήκε τους Αϊτινούς. Δυστυχώς όχι, αφού μετά το σεισμό ενέσκηψε και η αναπόφευκτη επιδημία των ΜΚΟ… Μόνο που τα θύματά τους δεν είναι διάσημα, ούτε έχουν λογαριασμούς στο τουίτερ για να καταγγείλουν την τραγική ιστορία τους προτάσσοντας ένα πετυχημένο χάσταγκ…

Γ.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!