Προϋπόθεση για έναν αποτελεσματικό αντιμνημονιακό αγώνα, ή πλάι σε αυτόν, είναι να υπάρχει και ένας συνεπής αντικυβερνητικός αγώνας. Με την έννοια πως κάποια κυβέρνηση νομοθετεί, ψηφίζει αποφασίζει, παραδίδει, ξεπουλά, εκπροσωπεί κ.λπ. Αφού, λοιπόν, πολλοί σήμερα δηλώνουν «αντιμνημονιακοί» ας δούμε πόσο αντικυβερνητικοί είναι:

Γιάννης Δημαράς (συνέντευξη στην Αυριανή): «Δεν έχω σκοπό ούτε να προκαλέσω προβλήματα στην κυβέρνηση ούτε να αμφισβητήσω τη νομιμότητά της. Για μένα η κυβέρνηση δεν είναι εχθρός. Το αντίθετο. Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με αυτήν σε όλα τα επίπεδα με σκοπό να βοηθήσουμε τους πολίτες της Αττικής και την Περιφέρεια. (…) Κυβέρνηση, περιφέρεια και πολίτες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα.»
Ο Αλέξης Μητρόπουλος με το που πρωτοεμφανίστηκε θέλησε να ξεκαθαρίσει πως «ο αγώνας έχει σκοπό να πείσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει πορεία…».
Ο ΣΥΝ διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου, Π. Σκουρλέτη, επίσης, δεν επιθυμεί να γίνουν εκλογές και να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το διάλογο με τον Γ. Πρετεντέρη στην εκπομπή Ανατροπή (25/10):
Πρετεντέρης: Θέλετε εκλογές για να φύγει αυτή η κυβέρνηση;
Σκουρλέτης: Βεβαίως, θέλουμε να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης.
Πρετεντέρης: Θέλετε πρόωρες εκλογές;
Σκουρλέτης: Πρώτιστο είναι να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική. Μέσα από αυτήν την ήττα να δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε μια άλλη πορεία…
Πρετεντέρης: Ξανακάνω την ερώτηση και δεν παίρνω απάντηση. Θέλετε εκλογές και να φύγει αυτή η κυβέρνηση;
Σκουρλέτης: Θα σας έλεγα το εξής: Εμείς επιχειρούμε μέσα από την συνάντηση της ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς με τους απογοητευμένους πασοκογενείς να δημιουργήσουμε μια νέα ελπίδα…
Πρετεντέρης: Ένα ευθύ ερώτημα απαιτεί μια ευθεία απάντηση. Ο ΣΥΝ θέλει ή όχι βουλευτικές εκλογές για να φύγει αυτή η κυβέρνηση;
Σκουρλέτης: Το θέμα των εκλογών εντάσσεται σε μια συνολική διαδικασία ήττας της κυβερνητικής πολιτικής. Αν μέσα από εκλογές προκύψει μια επάνοδος της Ν.Δ. αυτό δεν είναι ήττα σε βάθος της πολιτικής που εφαρμόζεται.
Πρετεντέρης: Ομολογώ, πάντως, πως παρά την προσπάθειά μου σηκώνω τα χέρια ψηλά…                                                
    Μ.Σ

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!