Σε χώρες μακρινές, αδιάφορες για τους πολίτες της Δύσης, δεκάδες δημοσιογράφοι δολοφονούνται, εξαφανίζονται και βασανίζονται, χωρίς να δίνει κανείς μεγάλη σημασία στις καταγραφές που κάνουν οι «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα». Μόνο όταν κάποια καραμπινάτη δολοφονία γίνεται σε χώρες που η Δύση προσπαθεί να υπονομεύσει, η δολοφονία γίνεται πρώτο θέμα μαζί με ανάλογες διαμαρτυρίες και καταγγελίες προέδρων, πρωθυπουργών και κυβερνήσεων.

Έπρεπε οι ισλαμοφασίστες να διαπράξουν μια από τις πιο στυγερές δολοφονίες του αιώνα, με τον πιο ακραίο, σατανικό και κτηνώδη τρόπο, για να υπάρξει αντίδραση, έντονη αλλά φραστική, προς το παρόν, των δυτικών ΜΜΕ και αρχών. Κι αυτό γιατί το αποκάλυψαν οι Τούρκοι. Έπρεπε ο Τζαμάλ Κασότζι, το κατακρεουργηθέν θύμα μέσα στο προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, να είναι συνεργάτης της Washington Post με υψηλού επιπέδου διασυνδέσεις στις ΗΠΑ, για να έρθουν στη δυσάρεστη θέση οι δυτικοί να ζητήσουν εξηγήσεις -όχι να εκφραστούν αρνητικά παρόλο που έχουν περάσει κιόλας δύο βδομάδες- από το αιμοσταγές σαουδαραβικό καθεστώς και τον εκλεκτό τους πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν που εξαφάνισε όλους τους μη αρεστούς σεΐχηδες ολιγάρχες, συγγενείς, φίλους και αντιρρησίες, κυρίως ενοχλητικούς δημοσιογράφους, για να εφαρμόσει με ακόμα μεγαλύτερη σκληρότητα και αποτελεσματικότητα τις πολιτικές που υπαγορεύει η οικογένεια Τραμπ ικανοποιώντας την πιο φιλοπόλεμη πτέρυγα του αμερικάνικου στρατιωτικοβιομηχανικού μπλοκ, απειλώντας το Ιράν και βομβαρδίζοντας ανελέητα την Υεμένη.

Ούτε οι δολοφονίες που γίνονται σε ευρωπαϊκά κράτη αποδοκιμάζονται κατηγορηματικά, ούτε ευθύνες αναζητούνται από τις κυβερνήσεις όταν αφορούν πρόσωπα που αγωνίζονται εναντίον της διαφθοράς. Η άγρια δολοφονία, μετά βιασμού, της 30χρονης Βικτόρια Μαρίνοβα στη Βουλγαρία που ήταν επικεφαλής μιας ομάδας Βούλγαρων και Ρουμάνων δημοσιογράφων που αποκαλύπτει τη διασπάθιση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από κυκλώματα που διαπλέκονται με κυβερνητικούς παράγοντες, δεν συγκίνησε τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους, ούτε καν τα βουλγάρικα τηλεοπτικά κανάλια που αγνόησαν επιδεικτικά το συμβάν.

Τη διαφθορά αξιωματούχων και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Μάλτα ερευνούσε και η 53χρονη δημοσιογράφος Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία την οποία ανατίναξαν με τηλεχειριζόμενη βόμβα που είχαν τοποθετήσει στο αυτοκίνητο της! Είχε δημοσιεύσει πολλά άρθρα που βασίζονταν στα Panama Papers που περιλαμβάνουν χιλιάδες μαφιόζους, ολιγάρχες και αξιωματούχους κυβερνήσεων. Αποκάλυπτε τη βρόμα σε όλα τα επίπεδα, μέχρι τις μπουρδελότσαρκες του υπουργού Οικονομικών στη Γερμανία. Το σκάνδαλο πολλών μεγατόνων καίει. Οι δικαστές που ήταν στην έδρα για να δικάσουν τρεις ύποπτους για την εκτέλεση της δημοσιογράφου παραιτήθηκαν! Γερμανοί δημοσιογράφοι, ανακάλυψαν ότι ο ίδιος υπουργός συνάντησε σε μπαρ έναν από τους φερόμενους ως εκτελεστές της δημοσιογράφου!

Με τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή ασχολιόταν και ο 27χρονος Σλοβάκος δημοσιογράφος Γιάν Κούτσιακ που τον καθάρισαν (70.000 ευρώ, λένε οι Αρχές, πήραν οι εκτελεστές) μέσα στο σπίτι του, στη Μπρατισλάβα, μαζί με την αμέτοχη σύντροφό του.

Οι τέσσερις δολοφονίες γνωστών δημοσιογράφων σε δυτικό έδαφος στέλνουν μηνύματα σε κάθε έναν που ασχολείται ή σκέφτεται να ασχοληθεί με τη διαφθορά την οποία συγκαλύπτουν οι ευυπόληπτοι Δυτικοί αξιωματούχοι. Όσο βυθίζεται στο νεοφιλελευθερισμό η Δύση, τόσο ενθαρρύνονται οι κάθε λογής εκτελεστές των δημοσιογράφων, αλλά και της δημοκρατίας.

Αντώνης Γεωργίου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!