Μέχρι και αύριο η έκθεση στο Etage Litteraire

Ένας σπουδαίος graphic designer, o Φρέντι Κάραμποτ, μας δίνει μέχρι και αύριο την ευκαιρία και τη χαρά να απολαύσουμε έργα του στο Etage Litteraire (Κολοκοτρώνη 59β, Στοά Κουρτάκη 18:00-22:00).
Πρόκειται για έργα από τρεις διαφορετικές θεματικές ενότητες (Balls, Red & Blue, Ρούπελ) που αφορούν την τελευταία ημιτελή δουλειά τού καλλιτέχνη αλλά και παλιότερες.
Ο Φρέντι, έτσι και αλλιώς, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να μην αφήσει κάτι μισοτελειωμένο, γιατί δεν υπήρχε ποτέ καμία περίπτωση να πάψει να δουλεύει. Τα χρώματα, οι φόρμες, η μίνιμαλ αντίληψη, στοιχεία που χαρακτήριζαν τη δουλειά του σε χρόνους που για τους περισσότερους τα παραπάνω χαρακτηριστικά ήταν άγνωστες λέξεις, πόσο μάλλον έννοιες, για τον Φρέντι ήταν πρόταση. Ένας ευπατρίδης της ζωής και της τέχνης, ένας διαρκώς ερωτεύσιμος άντρας, ένας άνθρωπος που ανακάλυπτε το χρώμα στην σκάλα του γκρι.«Όλοι λένε για το Λονδίνο ότι είναι κάτι βροχερό, ομιχλώδες, γκρίζο και άχρωμο. Εγώ διαφωνώ, δεν είναι έτσι. Θέλοντας να δείξω πως έχει χρώμα, διάλεξα το κόκκινο. Είναι τα λεωφορεία, τα ταχυδρομικά αυτοκίνητα, οι τηλεφωνικοί θάλαμοι και διάφορα άλλα. Και να μην έχει χρώμα, μέσα στο γκρίζο το κόκκινο φαίνεται ωραίο».
Οι πλανήτες τού κίνησαν την περιέργεια τελευταία και άρχισε να ασχολείται μαζί τους με τον δικό του μαγικό τρόπο. Σίγουρα σε κάποιο δικό του αστερισμό θα βρίσκεται και θα μας χαζεύει. Έτσι και αλλιώς έχει δηλώσει: «Τώρα, όταν πηγαίνω διακοπές, απλώς έχω επιλεκτική όραση. Βλέπω μόνο αυτά που με ανακουφίζουν». Μακρινές διακοπές πήγες Φρέντι, αλλά με μία έννοια όχι και τόσο μακρινές. Au revoir και να ξέρεις πως τα λουλούδια σου άρεσαν πάρα πολύ σε όλες μας. Λίγο παραπάνω, όμως, στην Αλίκη.

μιμίκα κριτσανίδου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!