Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

Κατασκευάζοντας «συνδαιτυμόνες»

Η πηγαία τάση ή ανομολόγητη πρακτική των αυτουργών ενός εγκλήματος είναι να προσπαθούν να δημιουργήσουν συνενόχους. Να τους διαφθείρουν με κλοπιμαία προτού αποκαλυφθεί ότι είναι τέτοια, εξασφαλίζοντας μάλιστα έτσι και βοηθούς-συνεργούς ώστε να μην αποκαλυφθεί ποτέ πως αποτελούν προϊόντα εγκλήματος «όσα φάγανε κι όσα ήπιανε… μαζί». Στην πραγματικότητα εκείνα που προσπαθεί να ξοδέψει τώρα προεκλογικά η κυβέρνηση είναι τα ψίχουλα που «πλεονάζουν» από τα λουκούλλεια τσιμπούσια και τις οργιώδεις αρπαχτές των τραπεζιτών και των συμμάχων τους, αλλά τα επιδεικνύει ως τεκμήριο προνομιακής μεταχείρισης των ενστόλων. Στη χώρα δηλαδή που δεν έχει μείνει ούτε πέτρα αφορολόγητη, που οι πολίτες της καταδιώκονται, ξεριζώνονται, εξοντώνονται, βυθίζονται στη φτώχεια και την απελπισία, ο πρωθυπουργός υπόσχεται ότι δεν θα φορολογείται καν το επίδομα υψηλής επικινδυνότητας, και μάλιστα τους επιστρέφει εν ψυχρώ ο κουβαρντάς και τις τυχόν παρακρατήσεις! Θα ’ταν, ωστόσο, βαθιά νυχτωμένος ο Σαμαράς, εάν πίστευε πως με αυτό το πλεόνασμα της κυβερνητικής αναλγησίας θα μπορούσε να εξαγοράσει και να διαφθείρει τους… Μπαλούρδους κι όλους τους άνδρες των ΕΚΑΜ και των ομάδων ΔΙΑΣ. Όοοχι, για τους αλεξιπτωτιστές νοιαζόταν κατά βάθος ο πρωθυπουργός, για τους ναρκαλιευτές και για τα πληρώματα ασθενοφόρων…

Θρασύδειλοι και ασύλληπτοι!

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε η δημοσιογράφος Διονυσία Λάγιου, προχθές στο Περιστέρι, από ομάδα ακροδεξιών τραμπούκων, που είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές για την ανάμειξή τους σε ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Την έσυραν βίαια και τη χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα, προσπάθησαν να την πνίξουν, βρίζοντάς την ταυτόχρονα με χυδαίο τρόπο. Η δημοσιογράφος, η οποία κατάφερε τελικά να ξεφύγει, είναι γνωστή στην κοινωνία του Περιστερίου για τον προσωπικό της αγώνα κατά των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας και τις άθλιες συνθήκες εργασίας στις παράνομες βιοτεχνίες της περιοχής. Η Ένωση Συντακτών καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση και ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πράξει τα αυτονόητα, να τερματίσει τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας και να οδηγήσει τα μέλη της στη Δικαιοσύνη.

Ετοιμοπόλεμοι οι δημόσιοι υπάλληλοι

Τη σκληρή μαχητική της στάση με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προαναγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης». Η πρώτη 48ωρη θα πραγματοποιηθεί τις μέρες που στη Βουλή θα συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο και η επόμενη έχει εξαγγελθεί για τις 13 και 14 Μαρτίου. H ΑΔΕΔΥ καλεί κάθε Ομοσπονδία, κάθε πρωτοβάθμιο σύλλογο ή σωματείο και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συσπειρωθούν μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις και «να απαντήσουν δυναμικά στα σχέδια διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών, να αποτρέψουν τις νέες απολύσεις που προωθούνται με το μανδύα της διαθεσιμότητας και να βάλουν φραγμό στο σύστημα διαρκούς συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και των κοινωνικών αγαθών».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!