«Όλα αυτά είναι πασίγνωστα. Το ερώτημα είναι: Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας – Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά;

 

Είναι προφανές ότι η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, καλή τη πίστει, παρασύρθηκε και τώρα αποκαθιστά, με κάποιο πολιτικό κόστος όμως. Ωστόσο, η προγραμματική ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνεται στα κρυφά και, δυστυχώς, χωρίς πολιτικό κόστος, το οποίο θα αποδειχθεί ασύγκριτα μικρότερο από την επιμονή σε μια επιλογή που προσέβαλλε τις αξίες της Αριστεράς και την αντίληψη περί της δημοκρατικής κοινωνίας και χώρας».

Το κύριο άρθρο της Αυγής την Τετάρτη, με τίτλο Εκεί ψηλά στη Θράκη, αφού κάνει μια ανασκόπηση στη συνολική πολιτική του ελληνικού και του τουρκικού κράτους απέναντι στη μειονότητα, καταλήγει με την παραπάνω απρόσμενη παράγραφο. Καταρχάς όλα όσα αναλύονται για το μειονοτικό ζήτημα στο άρθρο, προφανώς και δεν είναι πασίγνωστα. Όχι μόνο γενικώς στους Έλληνες πολίτες, αλλά ακόμη χειρότερα σε όσους… αυτοπροσδιορίζονται ως Αριστεροί. Αντιθέτως, είναι απολύτως ξεκάθαρο, πως όσα ακολουθούν στο άρθρο σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον ηθικό, ούτε με τον αξιακό κώδικα της Αριστεράς, για τον οποίο πολλά ιμάτια διαρρηγνύονται εσχάτως μεν, εκ των υστέρων, δε. Δεν μπορεί να προσπεραστεί αβασάνιστα, η υιοθέτηση και η επιστράτευση καταδικαστέων πρακτικών από τη μεγαλύτερη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο όταν τροφοδοτούνται με υψηλής υπεραξίας παραπροϊόν τα συστημικά ΜΜΕ. Και μόνο η προσεκτική ανάγνωση, φράση προς φράση, αρκεί για συμπεράσματα: «Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ, να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά;..». Έστω, λοιπόν, ότι το μυαλό του αναγνώστη ακολουθήσει αυτή τη γραμμή προσέγγισης της πραγματικότητας. Γεννιούνται ορισμένα ερωτηματικά για τα… ερωτηματικά της Αυγής. Στ’ αλήθεια, η Διεύθυνση της εφημερίδας δεν έχει καμία ιδέα περί της διαλευκάνσεως της υποθέσεως ταύτης; Και, άραγε, δικαιούται να απευθύνει στα τυφλά τέτοιες κατηγορίες περί «νοοτροπίας ΕΥΠ», σπιλώνοντας ποιους και σε ποιο επίπεδο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Συλλογικά όργανα εξουσιοδοτήθηκαν από τα θεσμικά κομματικά όργανα να επεξεργαστούν διακήρυξη και υποψηφιότητες ενόψει των Ευρωεκλογών. Συνεπώς; Εκτός κι αν η Αυγή παίρνει από «ψηλά» την ελεύθερη φόρα της πρακτορολογίας για να πέσει τόσο, μα τόσο χαμηλά.

Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο δημοκρατικός κόσμος έχει άλλες απαιτήσεις από την εφημερίδα του, προφανώς την κριτική αλλά παράλληλα την στήριξη και την διέξοδο από την παραλυτική εσωστρέφεια.

Δυστυχώς, υπάρχει και ένα τελευταίο –όχι σε ιεράρχηση- ερώτημα: Πρόκειται απλά για μια άστοχη καταφυγή σε επικίνδυνες πρακτικές πρακτορολογίας ή μήπως ετοιμάζεται έντεχνα και η λίστα προγραφών για πάσα μελλοντική χρήση;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!