Προβολές

Σάββατο 1- Κυριακή 2/3
Προβολή της ταινίας Παράδεισος του Παναγιώτη Φαφούτη. Στις 20:00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», Γρ. Λαμπράκη & Καλυψούς, Καλλιθέα.
Θέατρο

Σάββατο 1- Κυριακή 2/3
Η Oμάδα «Εμείς» παρουσιάζει την παράσταση Interview. Ένα interview για δουλειά. Μία φωνή (εξουσία). Τέσσερις υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι αντιπροσωπεύουν τέσσερις κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες και που βρίσκονται μέσα στην αρένα της αναζήτησης εργασίας (χειρωνάκτες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανειδίκευτoι εργάτες). Η φωνή είναι αυτή που αξιολογεί κάθε πολίτη που επιθυμεί να εργαστεί και αποφασίζει για τις προσλήψεις σε όλους ανεξαιρέτως τους εργασιακούς τομείς. Αργά ή γρήγορα, όλο το ανθρώπινο δυναμικό, θα αναγκαστεί να περάσει από το «interview». Στις 21:00 στον Πολυχώρο «Ανάδυση», Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6986155563.

Σάββατο 1- Κυριακή 2/3
Οι Τσιριτσάντσουλες μετά την τραγωδία Πέρσες του Αισχύλου επιστρέφουν με την Τραγωδία ονομασμένη Ιφιγενεία του Πέτρου Κατσαΐτη. Πρόκειται για μια διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη Ιφιγένεια εν Αυλίδι, μια κωμωδία της πρώιμης επτανησιακής λαϊκής θεατρικής παράδοσης που ακροβατεί ανάμεσα στον λυρισμό της κρητικής λογοτεχνίας της αναγέννησης και τη χρήση των τεχνικών της commedia dell’arte, με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι. Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00, στο «Δυναμό», Παραμυθίας 28-30 Μεταξουργείο, στάση μετρό Κεραμεικός, 6996738088.

Εκθέσεις

Έως Κυριακή 2/3
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του κοινωνικού προσανατολισμού του και με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων συνεργασίας με το Φωτογραφικό Εργαστήρι της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω, παρουσιάζει  την έκθεση Διαδράσεις με επιλογές από έργα της ομάδας που δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν στο ΕΜΣΤ κατά τη διάρκεια της πενταετούς συνεργασίας. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Κυρ. 11:00-19:00, Πεμ. 11:00- 22:00. Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19 & Ρηγίλλης.

Έως 4/5
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στην 30ή έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ο Πόθος για την Ελευθερία. Η τέχνη στην Ευρώπη μετά το 1945 με την παράλληλη έκθεση Η τέχνη στην Ευρώπη μετά το 1945: Πέρα από σύνορα, που περιλαμβάνει περισσότερα από 200 έργα τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η έκθεση παρουσιάζει την ευρωπαϊκή καλλιτεχνική πραγματικότητα μέσα από την παρουσία Ελλήνων καλλιτεχνών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την Ευρώπη και τις σχέσεις που αναπτύσσουν με καλλιτέχνες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή κοινωνικές ομάδες που ζουν επίσης εκπατρισμένο. Μέσα από εμβληματικά έργα και ανέκδοτα ντοκουμέντα, αναδεικνύονται οι σύνθετες σχέσεις που ανέπτυξε από το 1945 έως σήμερα μια σειρά ανθρώπων οι οποίοι για να υποστηρίξουν τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο τόσο γεωγραφικά όσο και νοητικά, ιδεολογικά και καλλιτεχνικά. Ώρες λειτουργίας: Τρ, Πεμ, Σαβ 10:00-18:00, Τετ: 10:00- 22:00, Παρασκ.: 10:00-19:30, Κυρ: 11:00-15:00. Στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,  Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο.

Έως 7 Μάρτη
Κρίσιμη Τέχνη – Τέχνη στην Κρίση: Η εικαστική ματιά τεσσάρων Ελλήνων καλλιτεχνών διαφορετικών γενεών, των Άννα Κινδύνη, Βλάσση Κανιάρη, Γιάννη Ψυχοπαίδη και Δημήτρη Κατσούδα. Η σύγχρονη ελληνική εικαστική τέχνη καταγράφει με ριζοσπαστικές φόρμες τον ιστορικό της χώρο και αναστοχάζεται πάνω στην κρισιμότητα και χρησιμότητα της έκφρασής της, στον «κρίσιμο» ρόλο του δημιουργού, τους νέους τρόπους επικοινωνίας του θεατή με την καλλιτεχνική δημιουργία, το νέο αυτοπροσδιορισμό του υποκειμένου του δημιουργού ως ενεργού πολίτη. Στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, κτίριο Μεταξουργείου, Λεωνίδου & Μυλλλέρου. Ώρες λειτ.: Τρ. 10:0- 21:00, Τετ.-Σαβ. 10:00-19:00, Κυρ.: 10:00-17:00.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!