Οδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της Αθήνας

Προβολές

  • Σάββατο 2/3

Η Κινηματογραφική Εταιρία «Koυίντα« σε συνεργασία με την εταιρία «Ορίζοντας Γεγονότων» και τον Κινηματογράφο Μικρόκοσμο (Λεωφ. Συγγρού 106, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ) προβάλει τις βραβευμένες ταινίες του 2ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας. Η α ρχή θα γίνει στις 2 Μαρτίου και ώρα έναρξης για τις ταινίες 23:30, ενώ από τις 22:30 θα ακούμε μουσικές στο φουαγιέ του κινηματογράφου.

  • Παρασκευή 8/3

Οι ταινίες του αφιερώματος Η ένοπλη πάλη στον κινηματογράφο αντανακλούν μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι της αντισυστημικής δράσης στην πολιτική και τον κινηματογράφο κατά τη δεκαετία του ’70. Την Παρασκευή, 8/3, θα προβληθεί η ταινία Κατάσταση Πολιορκίας (1972) του Κώστα Γαβρά και θα ακολουθήσει συζήτηση. Στις 20:30, Αγαθουπόλεως 65 & Αχαρνών.

Διάφορα

  • Κυριακή 3/3

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία μουσικής. Αφηγούνται οι: Ηλέκτρα Νέγκα, Γεωργία Χαϊκάλη και Ταξιάρχης Μπεληγιάννης και συνοδεύει με το λαούτο του ο Παντελής Δασκαλάκης. Στις 21:00 στο Βαρνάβα Cafe, Πλατεία Βαρνάβα 1, Παγκράτι.

  • Δευτέρα, 04/3

Free Cinema στη Μ. Βρετανία-Nouvelle Vague στη Γαλλία- «Ανεξάρτητοι» στην Αμερική. Τι έφερε η άνοιξη των ’60s στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και πώς επηρέασε τον ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο. Από το Free Cinema που έδωσε φωνή στην εργατική τάξη της Μ. Βρετανίας, μέχρι τους πρωτοποριακούς πειραματισμούς της Nouvelle Vague. Θα προβληθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα ταινιών και θα ακολουθήσει συζήτηση με την κριτικό κινηματογράφου Βένια Βέργου. Στις 19:00 στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, Λεωφ Σ Βενιζέλου 114.

Θέατρο

  • Κυριακή 3/3

Ιστορίες του μετρό. Με αρχικό καμβά το θεατρικό έργο Ιωάννα του μετρό του Βίντοσαβ Στεβάνοβιτς γεννήθηκαν 7 μικρές ιστορίες που εκφράζουν την έμπρακτη αντίσταση, ενάντια στο ρατσισμό, τη βία και την κοινωνική κακοποίηση που βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα. Αυτή η δουλειά θα παρουσιαστεί στις 3 Μάρτη στις 15:00 στον ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Θεάτρου «Εμπρός», Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή.

  • Παρασκευή 8/3

Όλα όσα είδα σε κείμενα Λ. Ελευθερίου και Μ. Ντερντέ. Ελλάδα 2013. Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν ως την πιο κρίσιμη περίοδο μετά την μεταπολίτευση. Κάποιοι τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και πανικό. Η παράσταση τα αντιμετωπίζει με χιούμορ και συγκίνηση ζητώντας ένα χαμόγελο του θεατή, ένα χαμόγελο απέναντι σε όλα όσα μας τρομοκρατούν. Άλλωστε, όπως λέει και ένας από τους ήρωες του έργου Μη φοβάστε ρε αδέρφια, ειδήσεις είναι θα περάσουν. Στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Κρέμου 123 & Φιλαρέτου.

Μουσική

  • Δευτέρα 4/3

Η Ομάδα Μουσικής Πρωινής και Βραδινής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ Διάβαση παρουσιάζει ένα πρόγραμμα-διαδρομή από τη σύγχρονη μελοποιημένη ποίηση στη λαϊκή στιχουργία. Τραγούδια Ελλήνων ποιητών και συνθετών τόσο από το χώρο της ποίησης όσο και από το χώρο της λαϊκής τραγουδοποιίας, θα παρουσιαστούν χωρίς μικρόφωνα και με τη συμμετοχή αφηγητή. Στις 20:00 στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ Διάβαση, Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!