Για όποιον θυμάται τον απολογισμό του 10ου Resistance Festival είχαμε τονίσει ότι μεγαλώνει η ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις στο φεστιβάλ μετά από 10 χρόνια πετυχημένης παρουσίας. Το ειδικό που είχε υποσημειωθεί ήταν ο χαρακτήρας των συζητήσεων και εκδηλώσεων να πάρουν περισσότερο χαρακτήρα εργαστηρίων και διαλόγου και να μπορούσε να υπάρχει διαφοροποίηση της θεματολογίας με βάση τα ενδιαφέροντα και τους συμμετέχοντες. Με πρακτικό αποτέλεσμα να υπάρχει μια «παραγωγή» που να είναι αξιοποιήσιμη και μετά το πέρας του φεστιβάλ.

Έτσι στο Resistance Festival 2018 υπάρχουν δύο βασικές καινοτομίες: Ο χώρος όπου θα διεξαχθεί δεν θα είναι ενιαίος. Ένα μέρος του φεστιβάλ θα γίνει στην Σχολή Καλών Τεχνών, δηλαδή εργαστήρια, συζητήσεις, προβολές, λαϊκό γλέντι, και ένα άλλο μέρος, το κυρίως συναυλιακό μέρος θα γίνει στο Piraeus Academy στην γύρω περιοχή. Αυτή η εξάπλωση θα δώσει την δυνατότητα να γίνει καλύτερη η θεματική των συζητήσεων και εργαστηρίων, της συνεύρεσης, το δε συναυλιακό να είναι εξασφαλισμένο από τις καιρικές συνθήκες.

Το Resistance Festival ως θεσμός συνάντησης, συνεύρεσης και διασκέδασης, ως χώρος γνωριμίας με κινήματα και αντιστάσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο συνεχίζει την ύπαρξή του με λίγο διαφορετικό τρόπο αλλά υπηρετώντας τις ίδιες ανάγκες.

Η φετινή χρονιά, χρονιά εξελίξεων και διεργασιών, χρονιά εκλογικών αναμετρήσεων, βουλευτικών ευρωεκλογικών και αυτοδιοικητικών, χρονιά γεωπολιτικών αναστατώσεων και επίμαχων πολιτικών ζητημάτων θα τροφοδοτήσει συζητήσεις και εργαστήρια με ποικίλα θέματα όπως: α) Βαλκάνια δεσμοί και διαμάχες, β) Τουρκία και ελληνοτουρκικές σχέσεις, Αντιπαράθεση μεγάλων μπλοκ ΗΠΑ-Ρωσία και ο κίνδυνος πολέμου, γ) Που βαδίζει η Ευρώπη; δ) Εθνικό και κοινωνικό πόσο συνδέονται-πόσο χωρίζονται, ε) Αποχαιρετώντας τον Σαμίρ Αμίν και τον Ντομένικο Λοσούρντο, στ) Συλλογικό και ατομικό στην εποχή του μεταμοντέρνου, ζ) Παγκοσμιοποίηση και ενδόρρηξή της, η) Γνωρίζοντας ένα κίνημα Λευκίμμη, Βόλος κ.λπ. και θ) Για μια εναλλακτική παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση.

Επίσης το πρόγραμμα του Resistance Festival 2018 θα έχει και μια σειρά από συναυλίες και λαϊκά γλέντια που συμμετέχουν, μέχρι στιγμής, τα Μωρά στη Φωτιά, ο Άγνωστος Χειμώνας + Dj Micro, οι Anser x Eversor, ο Βέβηλος, ο Νίκος Οικονομίδης και η Κυριακή Σπανού και όλοι που θα ανακοινωθούν σύντομα. Το πρόγραμμα αναμένεται να πλαισιωθεί και με μια σειρά από άλλες δραστηριότητες.

Στο χώρο του φεστιβάλ στην Καλών Τεχνών θα λειτουργεί μπαρ, ταβέρνα και έκθεση βιβλίων, εντύπων, αφίσας, φωτογραφίας.


Πάρτε μέρος στο Resistance Festival 2018

Η επιτροπή διοργάνωσης του φεστιβάλ συνεδριάζει κάθε Τετάρτη στον χώρο του Κτιρίου 11δ (Ρεθύμνου 11 και Ιουλιανού) στις 19:00.
Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος και να βοηθήσουν στην διοργάνωση και την πραγματοποίηση του Resistance Festival 2018 μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία στο τηλέφωνο 6974247492 (Μαρία) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]


 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!