Με τη δοτή «κυβέρνηση» του Αφγανιστάν να αποδεικνύει καθημερινά την ανικανότητά της να διαχειριστεί έστω και στοιχειωδώς την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα η δυτική «βοήθεια» από το 2002 μέχρι σήμερα, και με τα δύο τρίτα του κρατικού προϋπολογισμού να πηγαίνουν στη μαύρη τρύπα της αναποτελεσματικής «άμυνας» εναντίον των Ταλιμπάν κ.ά., εκατομμύρια Αφγανών, κυρίως νέων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφύγουν από την κόλαση της βίας και της ανεργίας. Σχεδόν 3 εκατομμύρια έχουν καταφύγει στο γειτονικό Πακιστάν – όμως τώρα αντιμετωπίζουν κι εκεί διώξεις.

Τους τελευταίους μήνες η πακιστανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει οικονομική ενίσχυση από τη «διεθνή κοινότητα», γκρεμίζει τα σπίτια δεκάδων χιλιάδων Αφγανών προσφύγων, κατάσχει τα υπάρχοντά τους, τους συλλαμβάνει και τους απελαύνει οικογενειακώς στο Αφγανιστάν. Το οποίο δεν μπορεί βέβαια να διαχειριστεί μια τέτοια μαζική «επιστροφή» υπηκόων του. Έτσι, επιχειρεί με τη σειρά του να στρέψει την οργή των υπηκόων του εναντίον των… 300.000 Πακιστανών που εργάζονται στο Αφγανιστάν – σε εργοστάσια, οικοδομές, συνεργεία αυτοκινήτων, κουρεία κ.λπ.

Τώρα όλα αυτά θα χειροτερεύσουν κι άλλο, καθώς η διαρροή ενός απόρρητου εγγράφου του Συμβουλίου της Ε.Ε. αποκαλύπτει ότι η Κομισιόν δυσανασχετεί με τον «τεράστιο» αριθμό Αφγανών προσφύγων στην Ευρώπη (196.170 αιτήσεις παροχής ασύλου το 2015 στο σύνολο των 28 κρατών μελών της Ε.Ε.). Και, παρόλο που αναγνωρίζει ότι η κατάσταση στο Αφγανιστάν είναι επικίνδυνη, σχεδιάζει να απελάσει εκεί 80.000 Αφγανούς πρόσφυγες!

Όμως το απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει και το πώς θα επιτευχθεί αυτό, δεδομένης της «απροθυμίας τμήματος της αφγανικής κυβέρνησης να αποδεχθεί τον επαναπατρισμό τέτοιου μεγέθους»: η Ε.Ε. θα εκβιάσει την αφγανική «κυβέρνηση» με μη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για την οποία δεσμεύτηκε το 2012 στη Διεθνή Διάσκεψη του Τόκιο για το Αφγανιστάν. Με τέτοια μαφιόζικα κόλπα η  δήθεν πολιτισμένη Ευρώπη ασκεί «μεταναστευτική πολιτική», γνωρίζοντας την… ευαισθησία των Αφγανών κυβερνώντων και πολεμάρχων στις τσέπες τους – διότι εκεί καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος της «βοήθειας» που προσφέρει η Δύση στο Αφγανιστάν αφού το κατέστρεψε.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!