Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, τηλ.: 210 3418 550

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, είναι μια ανατρεπτική (εν κινήσει) παράσταση που ξαφνιάζει με την πρωτοτυπία, τη θεματολογία και τη φρεσκάδα της.

Η πετυχημένη ατμόσφαιρα της παράστασης οφείλει πολλά στην επιλογή του χώρου, το ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Κατεβαίνοντας στο 2ο υπόγειο έχετε την αίσθηση ότι κάτι θα συμβεί ανά πάσα στιγμή. Μια μαεστρικά σκηνοθετημένη σύνθεση ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί. Μια συνομωσία.

Πρόκειται για τη συρραφή τριών μονόπρακτων του Χάρολντ Πίντερ, συνδεδεμένων χωροταξικά και θεματικά με ευφάνταστο τρόπο. Το θέμα τους είναι κοινό. Η κριτική διάσταση απέναντι στην κρατική βία, πνευματική και σωματική. Τα κείμενα του ασυμβίβαστου, νομπελίστα συγγραφέα είναι ο στέρεος βατήρας πάνω στον οποίο πατά η ομάδα Fresh Target Theatre και απογειώνει την παράσταση.

Η σκηνοθεσία του Πάρι Ερωτοκρίτου είναι η πιο ευφάνταστη της φετινής χρονιάς (από όσες φυσικά έχουμε παρακολουθήσει). Λάθος μας…

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, γιατί την εν λόγω παράσταση δεν την παρακολουθήσαμε. Τη βιώσαμε.

Μήπως συμβαίνουν στα αλήθεια όλα αυτά; Μήπως κινδυνεύουμε; Οι σκοτεινές σελίδες του καθεστώτος ξεδιπλώνονται στους διαδρόμους των υπογείων κι εμείς συμμετέχουμε, κοινωνοί εν κινήσει. Και στο τέλος, ευτυχώς, είμαστε ακόμα ζωντανοί. Εφόσον μείνουμε σιωπηλοί…

Η παράσταση είναι ακατάλληλη κάτω των 16 ετών επισημαίνει, το δελτίο Τύπου. Οφείλουν να απαγορεύσουν την είσοδο και στους καρδιοπαθείς. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται έργα Ελλήνων και ξένων εικαστικών του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, καθώς και έργα της Μαρικίτας Μανωλοπούλου.

Βαγγέλης Μπέκας

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!