Το «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία» είναι το επικρατέστερο όνομα απ’ όλες τις προτάσεις που έχουν γίνει. Το «Πράσινο» μπορεί να στεγάσει τους προερχόμενους από ΠΑΣΟΚ και μπορεί να βοηθήσει σε ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς αφού οι Πράσινοι εκεί είναι σε άνοδο.

Τα νέα ωστόσο δεν είναι καλά για την προσέλκυση νέων μελών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε, με ξεπατικούρα μια εικόνα από το εξωτερικό. Όσο και αν είναι ισχυρή η οργανωτική ομάδα που συγκροτήθηκε (Α. Κοτσακάς, Κ. Πουλάκης, Στ. Καλπάκης από την ΔΗΜΑΡ, Χ. Τσιόκα, Ν. Μπίστης, Στ. Τζουμάκας, Θ. Μωραϊτης, Ζ. Καρκούλια και Μ. Ρεπούση από την ευρύτερη προοδευτική συμμαχία κ.ά.) τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Λέγεται ότι έχουν εγγραφεί 7.000 μέλη μόνο. Τώρα θ’ αρχίσουν οι γκρίνιες, ίσως διευρυνθεί κι άλλο η οργανωτική ομάδα. Στις συνελεύσεις και τις οργανώσεις δεν υπάρχει πολλή διάθεση. Στο τέλος θα πέσει η «πρόταση»: Να ανοίξει το κόμμα εκλέγοντας τον πρόεδρό του από την βάση. Όποιοι πάρουν μέρος στην ψηφοφορία και δώσουν 2 ευρώ να θεωρηθούν μέλη του κόμματος. Έτσι και θα εκλεγεί ο Αλ. Τσίπρας και θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός μελών (ο στόχος είναι 160.000 μέλη). Την μέθοδο αυτή την εισήγαγε ο ΓΑΠ που εισήγαγε και το ψηφιακό κόμμα και την τρόικα. Καλός εισαγωγέας παρά την πλάκα που του κάνουν.

Θα γκρινιάξουν, θα τσιρίξουν οι «53», θα γράφει άρθρα ο Π. Λάμπρου και ο Θ. Παρασκευόπουλος, ίσως και η Τ. Χριστοδουλοπούλου εξεγερθεί, κάποιες ευθύνες θα ριχτούν απ’ όλους στον Σκουρλέτη και ο Αλ. Τσίπρας θα προχωρήσει όπως το ‘χει στο μυαλό του. Άλλωστε πάντα είχε γραμμένο το κόμμα… Έτσι εντός του «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία» θα υπάρχει μια τύποις αριστερά που θα μάχεται ενάντια στην «πασοκοποίηση» όταν θα έχει ήδη πρασινίσει εντελώς. Όταν ο Γ. Ραγκούσης μπορεί να είναι αντιπρόεδρος ή γραμματέας και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου κάτι αντίστοιχο. Ο Α. Κοτσακάς θα παραμένει στο οργανωτικό και ο Στ. Τζουμάκας κάτι θα βρει να κάνει. Τι ωραίο μίγμα…

Μ.Α

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!