Έλληνες συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Εκ μέρους της Εργατικής Συνομοσπονδίας CTA-Autónoma θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση στο 9ο Resistance Festival. Για εμάς είναι μια σπουδαία ευκαιρία να μπορέσουμε να γνωρίσουμε την εμπειρία των εργαζομένων και τον ελληνικό λαό, που πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν όρθωσε το ανάστημά του, με τρόπους που αποτελούν για εμάς ένα μεγάλο μάθημα.

Στην Αργεντινή έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις πολιτικές νεοφιλελεύθερης προσαρμογής της κυβέρνησης του Μαουρίσιο Μάκρι με τις απολύσεις, την υποτίμηση και τις αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Στη χώρα μας εξαπλώνονται μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις οποίες η συνομοσπονδία μας έχει διαδραματίσει ένα ξεχωριστό ρόλο, μαχόμενη για την ενότητα στη δράση του εργατικού κινήματος. Όπως, για παράδειγμα, στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 24 Φλεβάρη κατά των απολύσεων, στις 29 Απρίλη με μια γιγάντια κινητοποίηση κατά των μέτρων του Μάκρι και στις 12 Μάη σε μια ιστορική διαδήλωση υπέρ της δημόσιας Παιδείας, με περισσότερους από 50.000 πανεπιστημιακούς, εργαζόμενους των Πανεπιστημίων και το φοιτητικό κίνημα.

Στις 27 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Αγώνα κατά των Ναρκωτικών, η Νεολαία της CTA-A μαζί με κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη κινητοποίηση κατά των ναρκωτικών και του εμπορίου τους. Διότι είναι χιλιάδες οι νέοι στη χώρα μας που χάνουν τη ζωή τους μέσα στα κυκλώματα χρήσης και εμπορίου. Πρέπει να τελειώνουμε, επιτέλους, μ’ αυτό το εργαλείο με το οποίο οι κυβερνήσεις προσπαθούν να καταστρέψουν τη νεολαία.

Ανυπομονώντας να βρεθούμε στο πλάι σας στην Αθήνα, σας απευθύνουμε έναν αδελφικό χαιρετισμό!

 

Ο Raúl Rajneri είναι γενικός γραμματέας της Νεολαίας της εργατικής συνομοσπονδίας CTA-A

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!