Την ώρα που η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε. που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του ευρωπαϊκού πληθυσμού, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι προκλητικά απόν. Την ώρα που σε πολλά κράτη-μέλη οι πολίτες πραγματοποιούν αυθόρμητες συγκεντρώσεις υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης. Την ώρα που εκατοντάδες διανοούμενοι από όλο τον κόσμο (χωρίς να ανήκουν -οι περισσότεροι- στην Αριστερά) υπογράφουν κείμενα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και ασκούν πίεση στα γερμανοκρατούμενα ευρωπαϊκά ιερατεία, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δεν έχει πάρει ούτε μία πρωτοβουλία στήριξης του αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού. Ξεχάστηκαν, κιόλας, οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις-αντισύνοδοι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που επικαλούμαστε ως κοινό παρελθόν με τους Ευρωπαίους συντρόφους μας;

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα πρέπει, άμεσα, να προτείνουν τη διοργάνωση πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης στις Βρυξέλλες (αν είναι δυνατόν στις 12/02) στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Μία διαδήλωση στην οποία θα προσκληθούν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, οι ευρωπαϊκές ενώσεις των αγροτών, τα κοινωνικά κινήματα αλλά και οι, προσφάτως, σύμμαχοί μας Ευρωπαίοι Πράσινοι. Μία συγκέντρωση που δεν θα έχει ως στόχο την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά την εναντίωση των ευρωπαϊκών λαών στη λιτότητα και τη φτώχεια και την άσκηση πίεσης στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις (δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές) της Ε.Ε.

Άλλωστε, μόνο αυτές οι κινητοποιήσεις μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό αντίβαρο στην ενίσχυση της Ακροδεξιάς και την ανάδειξή της ως πλειοψηφούσας δύναμης στην Ευρώπη.

Αν όχι τώρα, πότε;

 

Γιώργος Τοζίδης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!