Η αναδημοσίευση από τον Δρόμο ενός άρθρου του Sam Kriss (δημοσιεύτηκε αρχικά στο Jacobin και μεταφρασμένο στα ελληνικά στο KLab) με τίτλο «Αντισταθείτε στο Pokemon Go» προκάλεσε ενστάσεις και προβληματισμό ορισμένων αναγνωστών. Στην συνέχεια αναπτύχθηκε μια συζήτηση, όχι μόνο για το άρθρο αλλά για το θέμα που θίγει και μια σειρά ευρύτερα ζητήματα που συναρτώνται με αυτό.

Πώς μπορεί να κρίνει κανείς τα «games» και από ποια σκοπιά; Γιατί τόσος θόρυβος για το Pokemon Go και τι καινούριο φέρνει; Σχετίζεται με κάποιες επιδιώξεις η εξάπλωσή του και μήπως με αφορμή μια τέτοια σκέψη διαμονοποιείται το παιχνίδι αλλά και τα εκατομμύρια των παικτών; Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην διασκέδαση και την ψυχαγωγία των ανθρώπων και τι αλλαγές έχουν επέλθει; Πώς επηρεάζουν τη συζήτηση οι προκαταλήψεις των ανθρώπων, η γενιά στην οποία ανήκουν, η οπτική που βλέπουν το θέμα;

 

Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα της συζήτησης που «άνοιξε» με αφορμή το «Αντισταθείτε στο Pokemon Go». Θέματα που ίσως ξενίζουν, αλλά πρόθεση του Δρόμου είναι να αναδείξει θεματολογίες που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Δημοσιεύουμε σε αυτό το μικρό αφιέρωμα 4 άρθρα που βασίζονται στον διάλογο που ακολούθησε το άρθρο του Sam Kriss

Gotta catch ’em all!

 

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!