Σήμερα (χτες) είναι η Διεθνής Ημέρα των Κοριτσιών (δηλαδή των ανήλικων γυναικών). Και χτες (προχτές) στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε στη δευτερολογία του για τον νόμο περί αλλαγής έμφυλης ταυτότητας:

«Λαϊκίζετε λέγοντας ότι στα 15 δεν μπορούν να πάρουν αλκοόλ (λες) και δεν ξέρουμε σε αυτή εδώ την αίθουσα… ότι με βάση το δίκαιό μας, καλό ή κακό, δίνουμε τη δυνατότητα σε σύναψη γάμου στα 10χρονα, με δικαστική απόφαση… δίνουμε τη δυνατότητα με δικαστική απόφαση στα 15 χρόνια να μπαίνουν στη φυλακή ανήλικοι… και βεβαίως στα 12 δίνουμε την ταυτότητα στα παιδιά».

Ο κος Τσίπρας θεωρεί επιχείρημα τους παιδικούς γάμους. Ο κος Τσίπρας ΔΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ για τους παιδικούς γάμους. Ο κος Τσίπρας θεωρεί ότι «καλό ή κακό το δίκαιό μας», δεν θα σκάσουμε κιόλας. Ο κος Τσίπρας θεωρεί ότι οι παιδικοί γάμοι είναι το ίδιο πράγμα με το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Ο κος Τσίπρας θεωρεί ότι το γεγονός πως το δίκαιό μας επιτρέπει τους παιδικούς γάμους είναι επιχείρημα υπέρ της αλλαγής έμφυλης ταυτότητας των 15χρονων.

Δεν θα σας ενοχλήσω με τα κείμενα της Unicef για τις συνέπειες που έχουν στα ανήλικα κορίτσια οι παιδικοί γάμοι. Οι συνέπειες όμως αφορούν 14.000.000 κορίτσια τον χρόνο – κάποια από αυτά και στην Ελλάδα! Η πρώτη αιτία θανάτου κοριτσιών ηλικίας 14-18 στον κόσμο είναι επιπλοκές τοκετού λόγω αυτών των γάμων!

Η ελληνική «αριστερά», φίλοι και φίλες μας από παλιά, άνθρωποι με τους οποίους έχουμε μιλήσει, συνεργαστεί, γελάσει, φάει και πιεί μαζί… χειροκρότησαν τη φράση του κου Τσίπρα. Και ψήφισαν την «αλλαγή έμφυλης ταυτότητας» γιατί έκριναν ότι και αυτό το επιχείρημα ήταν λογικό.

Αν ντρέπεστε, έστω και λιγότερο απ’ όσο ντρέπομαι εγώ

Αν αγανακτείτε έστω και ελάχιστα

Αν σας νοιάζουν έστω και λίγο οι κόρες μας

ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Έλενα Πατρικίου

* Δόθηκε στη δημοσιότητα στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!