Το δυτικό ημισφαίριο της Αττικής δεν είναι ο σκουπιδοτενεκές ολόκληρης της Αττικής! Για 40 χρόνια (1950-1990) στο Σχιστό ήταν η μοναδική χωματερή της Αττικής. Τα επόμενα 30 χρόνια (1990-2021) στη Φυλή λειτουργεί η μοναδική χωματερή της Αττικής. Τα τελευταία 60 χρόνια όλες οι μεγάλες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής κατασκευάστηκαν στο Σχιστό και στη Φυλή.

Στο Δυτικό Πειραιά (Σχιστό) η παλιά χωματερή και ο μοναδικός ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) που εξυπηρετεί τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Πειραιά και όχι μόνο. Στη Δυτική Αττική και Αθήνα (Άνω Λιόσια – Φυλή) οι δυο χωματερές, το ΕΜΑΚ και ο μοναδικός στην Ελλάδα Αποτεφρωτήρας Επικίνδυνων Νοσοκομειακών Αποβλήτων.

Η λειτουργία των χωματερών στο Σχιστό και στη Φυλή άλλαξαν την φυσιογνωμία της δυτικής πλευράς της Αττικής και υποβάθμισαν δραματικά και εγκληματικά το φυσικό της περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων της.

Κατέστρεψαν τα πανέμορφα βουνά της και μετέτρεψαν το Θριάσιο Πεδίο σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο με τη μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης, εκατοντάδες παράνομες χωματερές, κέντρα διαλογής σκουπιδιών, διαλυτήρια και χυτήρια. Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι και άγρια μέντα, σήμερα δεν μπορείς να αναπνεύσεις και τα υπόγεια ύδατα είναι τόσο μολυσμένα που δεν μπορούν πλέον να εξυγιανθούν.

Το διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών, που κατοικοεδρεύει στον ΕΔΣΝΑ, κάνει νέες χωματερές στη Φυλή και διαγωνισμούς για θηριώδεις μονάδες επεξεργασίας πάλι στο Σχιστό και στη Φυλή

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών, που κατοικοεδρεύει στον ΕΔΣΝΑ, κάνει νέες χωματερές στη Φυλή και διαγωνισμούς για θηριώδεις μονάδες επεξεργασίας πάλι στο Σχιστό και στη Φυλή. Ο κ. Πατούλης φέρνει ένα ΠΕΣΔΑ πραγματική καρμανιόλα για όλη τη δυτική πλευρά της Αττικής με ψευδεπίγραφα «πάρκα κυκλικής οικονομίας» που θα φιλοξενούν νέους ΧΥΤΑ και θηριώδη εργοστάσια κατασκευασμένα με ΣΔΙΤ και με συμβάσεις 30 χρόνων.

Ο κ. Πατούλης και οι συν αυτώ (δήμαρχος Φυλής, Άδωνης Γεωργιάδης κ.λπ.) κάνουν φιέστες και κοροϊδεύουν τους κατοίκους της Δ. Αττικής και Δ. Αθήνας πως τάχα κλείνουν τη χωματερή της Φυλής, ενώ στην πραγματικότητα σχεδιάζουν την περεταίρω γιγάντωση της εγκατάστασης με δυο νέους ΧΥΤΑ και με την κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας επεξεργασίας σκουπιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που δεν πιάνει το δούλεμα και κοροϊδία, στέλνουν τα ΜΑΤ και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον δήμαρχο της πόλης κ. Βρεττάκο για να σταματήσει τον αποκλεισμό του ΣΜΑ Σχιστού που γίνεται ως απάντηση στην απόφαση του κ. Πατούλη να κατασκευάσει στο Σχιστό νέα μονάδα επεξεργασίας.

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης και του κ. Πατούλη δεν θα περάσει!
Το «Δυτικό Μέτωπο» καλεί τους πολίτες του δυτικού ημισφαιρίου και όχι μόνο να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και στη συγκέντρωση της Δευτέρας, 1ης Νοέμβρη, στο ΣΜΑ Σχιστού.

Καλούμε τους πολίτες από όλη την Αττική, τα δημοτικά συμβούλια και τα συνδικάτα των εργαζομένων να μην επιτρέψουν να περάσει το ΠΕΣΔΑ καρμανιόλα του κ. Πατούλη. Όπως και όποτε συζητηθεί το νέο ΠΕΣΔΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής , θα είμαστε εκεί για να ακυρώσουμε τα σχέδια του κυκλώματος των σκουπιδιών!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!