Υπογράψτε το κείμενο της Επιτροπής.

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας ενάντια στο Σύμφωνο για το Ευρώ που προωθεί το ευρωπαϊκό διευθυντήριο, με στόχο τη συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού ως μοναδικής οικονομικής συνταγής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος της Επιτροπής αποτελεί η συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου για τις συνέπειες από την εφαρμογή του Συμφώνου για το Ευρώ. Η Επιτροπή σχεδιάζει να απευθύνει ένα πλατύ ενωτικό κάλεσμα για τη συγκρότηση ενός κινήματος που με αγώνες και την προβολή της ανάγκης διενέργειας δημοψηφίσματος, θα αρνηθεί την επικύρωση του Συμφώνου στη Βουλή.  Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 9/5, ώστε η «Ημέρα της Ευρώπης» να γίνει μέρα αφετηρίας αυτής της σημαντικής προσπάθειας.
Το κείμενο υπογραφών της πρωτοβουλίας αναφέρει τα εξής:
«Εμείς που συνυπογράφουμε το παρακάτω κείμενο έχουμε στόχο να το μεταφέρουμε σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και στους λαούς όλης της Ευρώπης, ώστε να υψώσουν ένα αδιαπέραστο τείχος που θα εμποδίσει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού Μνημονίου που προωθείται με το Σύμφωνο για το Ευρώ και την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισσαβώνας που θεσμοθετεί το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και την ελεγχόμενη πτώχευση.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού ως μόνιμου και αναλλοίωτου οικονομικού δόγματος για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα που επιβάλλει τη μόνιμη και συνεχή μείωση των μισθών και συντάξεων και την πλήρη κατεδάφιση όλων των οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων που οι λαοί της Ευρώπης με σκληρούς αγώνες κέρδισαν μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.  Το ευρωπαϊκό Μνημόνιο επιφέρει, επίσης, καθοριστικό πλήγμα στη δημοκρατία διότι περιορίζει δραστικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και παραδίδει την πολιτική στη «διεθνή των δανειστών».
Ο λαός μας που βιώνει τις συνέπειες των διαδοχικών ελληνικών Μνημονίων έχει αποκτήσει ήδη πικρή εμπειρία. Έχει πειστεί ότι οι συνταγές που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης επιβραβεύουν τους ενόχους και καταδικάζουν τους αθώους.
Ένοχοι είναι το εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα που κερδοσκοπεί και στις μέρες της ανάπτυξης και στις μέρες της κρίσης.
Αθώοι είναι οι εργαζόμενοι που στήριξαν την ανάπτυξη και πληρώνουν ακριβά την κρίση.
Επειδή, όμως, οι εξελίξεις αυτές είναι πολύ αρνητικές και θα σφραγίσουν οριστικά και αμετάκλητα το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης για τις επόμενες γενιές καλούμε:
Τον ελληνικό λαό, όλους τους κοινωνικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να υπερασπιστούν ό,τι κατακτήσαμε, να αποτρέψουν της επιστροφή της βαρβαρότητας, να αγωνιστούν για την απεμπλοκή από την τρόικα και το Μνημόνιο, να απορρίψουν το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο και να βάλουν τέρμα σ’ αυτές τις εξελίξεις μέσα από την πιο πλατειά και γνήσια δημοκρατική έκφραση του λαού. Να ζητήσουν… Δημοψήφισμα, τώρα!
• Δημοψήφισμα στην Ελλάδα, τώρα!
• Δημοψήφισμα στις χώρες της Ευρώπης, τώρα!
• Μια νέα ενότητα των λαών της Ευρώπης μπορεί να γεννηθεί, τώρα!».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!