Το ζευγάρωμα του κορωνοϊού με τον φόβο κεφαλαιοποίησε τους πολύχρονους κόπους των εραστών της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, όπως ο Σόρος και ο πιστός οπαδός του Γιώργος Παπανδρέου. Στο ίδιο πρόβλημα, ίδια μέτρα, όμοιες λύσεις. Περιορίστηκαν ασφυκτικά οι μετακινήσεις, εγκαταστάθηκε η καχυποψία στις στοιχειώδεις κοινωνικές επαφές, (μακριά από μένα ο «άλλος», ύποπτος φορέας αρρώστιας), αποξένωση, αυξήθηκαν οι ώρες εργασίας, σκαρφαλώνουν οι απολύσεις και η ανεργία. Η συντριπτική πλειοψηφία πειθαρχεί αλλά προ παντός δεν σκέπτεται. Μεροληπτική εφαρμογή του ρητού των Λατίνων «πρώτα να ζήσουμε και μετά να φιλοσοφήσουμε». Η προφύλαξη επιβάλλεται αλλά η μετατροπή μας σε πρόβατα χειροτερεύει το κακό. Όταν η κοινή γρίπη, τώρα που μιλάμε, έχει πολλαπλάσιους νεκρούς (σχεδόν 100) γιατί ο κορωνοϊός, με χαμηλό, μονοψήφιο, αριθμό θανάτων, είναι ο μοναδικός εχθρός;

ΈΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΙΟ που, για πρώτη φορά στα χρονικά των επιδημιών, «επιλέγει» τα θύματά του και προσπερνάει τους άλλους. Καθώς ο γεννήτωρ του ιού παραμένει άγνωστος (η απόδοση πατρότητας ανάγεται στην προπαγάνδα) θα ήταν «θεωρία συνομωσίας» να σκεφθούμε ότι με τον ιό «επιλύονται» προβλήματα υπερπληθυσμού και ελάφρυνσης των επιβαρυμένων ταμείων υγείας; Ιδίως όταν π.χ. είναι συζητήσιμο αν η αντικαπνική εκστρατεία, οφείλεται σε ενδιαφέρον για την υγεία μας και δεν στοχεύει στη μείωση του κόστους των ασφαλιστικών εταιριών περί την Υγεία.

Βέβαιο είναι ότι οι λεγόμενοι «διαμορφωτές της Κοινής Γνώμης» είχαν ήδη σενάρια πρόβλεψης τέτοιων καταστάσεων. Τώρα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν «ζωντανά» πως ο φόβος μεταβάλλει τους ανθρώπους αν όχι σε γουρούνια, όπως τους συντρόφους του Οδυσσέα η τρυφηλή ζωή, αλλά οπωσδήποτε σε πρόβατα. Να τι λέει ο Ζακ Αταλί, σύμβουλος του Μιτεράν, διάσημη όσο και ισχυρή προσωπικότητα στον καιρό της: Η ανθρωπότητα εξελίχθηκε όταν υπήρχε φόβος μέσα από μια διαδικασία επιβολής μέτρων ανελεύθερων, ατομικού κοινωνικού στιγματισμού (αποδιοπομπαίος τράγος) ή δικτατορικών καθεστώτων. Αρχικά τα μέτρα εθίζουν τον κόσμο στις αυθαιρεσίες της Εξουσίας. Μετά αποκαθίσταται η Δημοκρατία αλλά στην πράξη μένουν ορισμένες πρακτικές και αυθαιρεσίες, προσθέτει ο Αταλί. Π.χ. αυταρχικές (αλλά όχι δικτατορικές) κυβερνήσεις παραμερίζουν αυθαίρετα τη λαϊκή θέληση, όπως έγινε με τα δημοψηφίσματα, στην Αθήνα ή στη Γαλλία, και η Κοινή Γνώμη υποτάσσεται.

Η Κίνα έχει ομολογήσει δημοσίως ότι τα φάρμακα της Κούβας βοήθησαν να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός. Εμπάργκο στην πληροφόρηση, πόλεμος συμφερόντων ΗΠΑ-Γερμανίας για το εμβόλιο, ο θάνατος παραμονεύει, ο πληθυσμός ανυπεράσπιστος

Χωρίς να ξεφύγουμε ούτε πόντο από τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του ας καταγραφεί ότι οι Κινέζοι δηλώνουν πως χρησιμοποίησαν φάρμακα της Κούβας, αποτελεσματικά, τα οποία, έστω καθυστερημένα, ζήτησε και πήρε η Ιταλία. Το γεγονός αποσιωπήθηκε με δεδομένο τον πολιτικό/οικονομικό ανταγωνισμό με την Κίνα και τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών. Η Ελλάδα το ξέρει; Οι άλλες δυτικές χώρες; Η Κίνα έχει ομολογήσει δημοσίως ότι τα φάρμακα της Κούβας βοήθησαν να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός. Εμπάργκο στην πληροφόρηση, πόλεμος συμφερόντων ΗΠΑ-Γερμανίας για το εμβόλιο, ο θάνατος παραμονεύει, ο πληθυσμός ανυπεράσπιστος.

Το ότι ο ιός μεταδίδεται με ταχύτητα «Φεράρι» αλλά η θνησιμότητα κινείται σε ρυθμούς αραμπά, περνάει σχεδόν στα ψιλά. Ούτε παραγγελία να είχαν τον κορωνοϊό οι «επιστήμονες» (στις ΗΠΑ) που υποστηρίζουν ότι για να ευτυχίσει η ανθρωπότητα δεν πρέπει οι ζωντανοί να υπερβαίνουν τα 500 εκατ., γνωρίζοντας βέβαια ότι σήμερα έχουμε φτάσει τα 7,5 δισεκατομμύρια. Δεν είναι της φαντασίας μου, στο διαδίκτυο το διάβασα μόλις πέρυσι με τις υπογραφές των (ξένων) επιστημόνων. Ο «επιστήμων δολοφόνος» δεν είναι αστυνομικό μυθιστόρημα.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ υποστηρίζουν ότι η πανούκλα του 1347-51 εξαφάνισε μεν τα 2/3 της Ευρώπης αλλά έσωσε την ήπειρο που δεν μπορούσε να θρέψει τον αναπτυσσόμενο πληθυσμό. Ωστόσο σήμερα η Κίνα διαψεύδει τους Δυτικούς επιστήμονες. Ο πληθυσμός της έχει ξεπεράσει προ πολλού την πείνα και τους λιμούς που θέριζαν ως και τον περασμένο αιώνα και έχει περάσει στη διατροφική επάρκεια. Και τούτο όταν η Κίνα έχει υπερδιπλάσιο πληθυσμό από όλο τον Δυτικό Κόσμο, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ρωσία. Παίρνει μέτρα περιορισμού της αύξησης του πληθυσμού (ένα παιδί κ.λπ.) αλλά δεν ψάχνει πως θα εξοντώσει το λαό της. Η Κίνα διαφέρει σε πολλά αλλά τουλάχιστον ένα συγκρατεί το ενδιαφέρον τώρα: Η κινεζική κυβέρνηση ελέγχει πλήρως την ακόρεστη απληστία της ιδιωτικής οικονομίας, όπως π.χ. της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων που ζήτησαν να ανοίξουν αμέσως τώρα τα εργοστάσια.

Στη Δύση μιλούν συνεχώς για την ανάγκη μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης επειδή, υποτίθεται, τα σημαντικά προβλήματα αγγίζουν το σύνολο της ανθρωπότητας και άρα μπορούν να λυθούν μόνο από ένα κέντρο αποφάσεων. Τρίχες, για να το πούμε λαϊκά. Η απόκρυψη π.χ. για τα κουβανέζικα φάρμακα διαψεύδει αυτά τα φληναφήματα. Όποιοι μιλούν για Παγκόσμια Διακυβέρνηση ξέρουν άριστα ότι μιλούν μόνο για τον Δυτικό Κόσμο με σκοπό να σιγήσουν οι εξοντωτικές διαφωνίες περί την κυριαρχία και να επιβληθεί αναντίρρητα η αμερικανική ηγεμονία. Κάθε Σύστημα έχει δικαίωμα στην άμυνά του και ένα από τα εργαλεία επιβίωσης των ιθυνόντων είναι η εξαπάτηση των υπηκόων. Οι συνεχείς πόλεμοι δεν έφεραν νίκες αλλά αντιθέτως αποδυνάμωσαν την Ηγέτιδα Δύναμη και όλη τη συμμαχική αλυσίδα των υποκείμενων χωρών. Οι πόλεμοι πειθανάγκαζαν τους λαούς όταν η Δύση τους κέρδιζε. Τώρα αποκτούν θέση περίοπτη τα βιολογικά όπλα. Είναι δύσκολη η απόδειξη της πατρότητας. Όταν η αλήθεια είναι απλησίαστη, επιβάλλεται αυτός που έχει τον πιο ισχυρό προπαγανδιστικό μηχανισμό. Εκτός αν τον διαψεύδει ο πρότερος μη έντιμος βίος του.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!