Εφτά μήνες «ταξίδευε» η δικογραφία για την επίθεση στο Σχιστό

 

Εννέα μήνες έχουν περάσει ήδη από την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε κόσμο που συμμετείχε στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Σχιστό. Στις 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις με αφορμή τη δημιουργία hot-spot στο στρατόπεδο «Στεφανάκη» στην περιοχή του Σχιστού. Η μία καλέστηκε από δήθεν επιτροπές κατοίκων της περιοχής, επί της ουσίας οργανωμένη από τη Χρυσή Αυγή. Πρωτοκλασάτα στελέχη των Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Πειραιά και Περάματος πήραν το λόγο και σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της παραβρέθηκε σε μία πραγματικά αποτυχημένη από πλευράς κόσμου συγκέντρωση, η οποία δεν κατάφερε να «πείσει» για τη λαϊκότητά της. Αντιπαραθετικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αντιφασιστών με σαφώς μεγαλύτερη συμμετοχή.

Μετά το τέλος των συγκεντρώσεων ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με τον «διακριτικό» εξοπλισμό ροπάλων και κατσαβιδιών έκανε πισώπλατη επίθεση σε κόσμο που συμμετείχε στην αντιφασιστική συγκέντρωση. «Πρωτότυπος» και ο ρόλος της αστυνομίας ο οποίος στράφηκε εναντίον των διαδηλωτών προσαγάγοντας εφτά άτομα. Τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και κινήθηκαν καταθέτοντας μηνύσεις εναντίων των υπευθύνων της επίθεσης.

Την Τετάρτη 9/11 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου των αντιφασιστών που κινήθηκαν νομικά. Όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου «Εκεί (στην κατάθεση των μηνύσεων) αρχίζει ακόμη ένα θέατρο του παραλόγου, με τη δικογραφία να ταξιδέψει για εφτά μήνες μεταξύ εισαγγελίας Πειραιά, κρατικής ασφάλειας (ΓΑΔΑ) και αστυνομικού τμήματος Κυψέλης! Τελικά, καταλήγει, πριν λίγες μέρες, στην εισαγγελία Πειραιά για να βγει το τελικό πόρισμα. Η συμπαιγνία των μηχανισμών καταστολής και δικαιοσύνης είναι για άλλη μια φορά καταφανής.»

Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που υπάρχει κωλυσιεργία και προστασία της Χρυσής Αυγής από την πλευρά της δικαιοσύνης και της αστυνομίας. Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει σε αυτή την αντιμετώπιση από την λεγόμενη πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά. Ούτε κατά πρόφαση. Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου των αντιφασιστών: «Παρόμοιες κωλυσιεργίες έχουμε δει σε όλες τις υποθέσεις που εμπλέκουν κομμάτια της Χρυσής Αυγής. Το σθένος και το πείσμα των αντιφασιστών που πραγματοποίησαν την συνέντευξη τύπου είναι παράδειγμα του αντιφασιστικού κινήματος και η μαχητική του στάση δηλώνει περίτρανα πως εδώ, δεν θα περάσει ο φασισμός».

 

Μ.Λ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!