Ο Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, εξηγώντας γιατί πρέπει να κουρευτούν πολλά από τα βουλευτικά προνόμια.

Να σπάσει το χάσμα της πολιτικής και των πολιτικών με την κοινωνία και να πάψουν πολιτικοί και βουλευτές να αποτελούν μια κάστα, δηλώνει ο Δ. Κοδέλας και τονίζει, αναφερόμενος στη Βουλή των προηγούμενων χρόνων: “Πολλοί έκαναν περιουσίες λόγω ειδικής σχέσης με επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ οι μίζες πήγαιναν και έρχονταν”.

Ο Δημήτρης Κοδέλας, όμως, αναφέρεται και στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. “Το παράδειγμα της Κύρπου, πριν δύο χρόνια, ήταν οδηγός για το πως θα θελήσουν να φερθούν σε μία χώρα που θα προσπαθήσει να βγει από τον ζουρλομανδύα της επιτήρησης και της αποικίας χρέους” δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: “Τελούμε σε καθεστώς ασφυξίας με στόχο να μας σύρουν σε μια μνημονιακού τύπου συνθηκολόγηση”.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη Συμφωνία με τις Βρυξέλλες, δηλώνει ότι αυτή αποτυπώνει έναν προσωρινό συμβιβασμό και η συνέχεια θα φέρει αναγκαστικά ρήξεις με βασικά σημεία της, καταλήγοντας: “Εκείνο που πρέπει να ψηφίσει αυτή η Βουλή, πέρα βεβαίως από μέτρα και νομοσχέδια ανακούφισης του κόσμου, είναι μια νέα συμφωνία που θα βγάζει τη χώρα πλήρως από το μνημονιακό καθεστώς”.

 

Ηχητικό – Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!