Λάθρα εκλογική εξαργύρωση αγώνων του λαού

Με ανακοίνωσή τους έξι συλλογικότητες και φορείς που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν αγώνες μαζί με όλο το λαό ενάντια στα διόδια, την ακρίβεια, τα χαράτσια κ.λπ. καταδικάζουν την κίνηση της συλλογικότητας oxidiodia.gr να κατέβει στις εκλογές με τον τίτλο «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Το κίνημα Δεν Πληρώνω είναι κίνημα αντίστασης, αλληλεγγύης και ανατροπής των σχεδιασμών που αποβλέπουν στην κοινωνική μας ισοπέδωση, με αγώνες που δίνουν καθημερινά εκατοντάδες ανεξάρτητες συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία βάσης, εργατικά σχήματα, επιτροπές αγώνα, πρωτοβουλίες. Δεν έχει ιδιοκτήτες, αποκλειστικότητα αντιπροσώπευσης, κεντρική οργάνωση ή ένα μοναδικό φορέα εκπροσώπησής του. Ανήκει σε όλες τις συλλογικότητες που αναπτύσσουν δράσεις είτε ενάντια στα χαράτσια, είτε ενάντια στα διόδια, είτε ενάντια στην κάθε είδους και μορφής εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών-υπηρεσιών και αναφέρουν ή αναφέρονται ή έχουν συστατικό του τίτλου τους τον επιθετικό προσδιορισμό Δεν Πληρώνω.
Καμία οργάνωση ή συλλογικότητα δεν εκπροσωπεί αποκλειστικά ή ακόμη περισσότερο δεν έχει καμία ιδιοκτησία στην «πατρότητα» της ιδέας ή την εκπροσώπησή της. Η μονοπώληση από οποιονδήποτε της κινηματικής πραγματικότητας όσων εκφράστηκαν, εκφράζονται και παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Γιατί δεν συμμετέχει το κίνημα στις εκλογές;
Το κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελεί κατάκτηση των αγωνιζόμενων από τα κάτω με διαφορετικές συλλογικότητες και επιτροπές και πέραν της οριζόντιας επικοινωνίας και του επιμέρους συντονισμού σε δράσεις, δεν έχει ενιαία δομή, οργάνωση και συνολικό πρόγραμμα. Συνενώνει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες που συναντούνται στην άρνηση αυτής της πολιτικής, και στον αγώνα αντίστασης στις αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντικοινωνικές πολιτικές που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και οι πλουτοκράτες. Είναι το αποτέλεσμα της άρνησης μιας ολόκληρης κοινωνίας να αποδεχτεί την ισοπέδωσή της.
Η αυθαίρετη απόφαση μιας συλλογικότητας (oxidiodia.gr) να ανακοινώσει κάθοδο στις εκλογές με τον τίτλο «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», δηλώνοντας ότι το εκπροσωπεί, όχι μόνο μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αλλά την καταδικάζουμε ως μια απόπειρα καπηλείας και εκμετάλλευσης των κοινών αγώνων ανυπακοής στα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας που έδωσαν και δίνουν όλες οι μαχόμενες συλλογικότητες για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την υπηρετούν και τη στηρίζουν».
Την ανακοίνωση υπογράφουν:
1. Aλληλεγγύη- Ανυπακοή – Ανατροπή (ΑΛ.ΑΝΥ.Α.) Μαχητές των δρόμων
2. Δεν Πληρώνω – Επιτροπές Αγώνα
3. Δεν χρωστάμε – δεν πουλάμε – δεν πληρώνουμε, Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων
4. Επιτροπές Ακρίβεια-STOP
5. Επιτροπή Κατοίκων Δ. Ωρωπού «Ενάντια στα χαράτσια»
6. Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!