Tsakalotos no pride

Τη στιγμή που ο Τσακαλώτος παρουσίαζε τα καινούργια μέτρα παγώματος των συντάξεων για έναν ακόμη χρόνο, βρήκε την ευκαιρία να στρέψει αλλού την προσοχή λέγοντας ότι το gay pride είναι το ίδιο σημαντικό με την οικονομία. Το gay pride είναι πολύ σημαντικό κύριε Τσακαλώτε, αλλά το ίδιο σημαντικό είναι που έχετε μετατρέψει τη χώρα σε έρημο και τους νέους ανθρώπους σε ανέστιους και αποκλεισμένους που βρίσκουν διέξοδο μόνο στη φυγή προς άλλες χώρες.
Αρκετά με το ξέπλυμα που προσπαθείτε συστηματικά να κάνετε εσείς και η κυβέρνησή σας πάνω στους αγώνες του ΛΟΑΤ κινήματος! Τα ΛΟΑΤ άτομα υφίστανται όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες τις επιπτώσεις της πολιτικής σας, αποκλεισμένα και αυτά όπως όλοι οι υπόλοιποι. Ο αγώνας για δικαιώματα και ελευθερίες πάει μαζί με τον αγώνα για επιβίωση και σε αυτόν τον αγώνα εσείς είστε ο αντίπαλος, όσο και αν προσπαθείτε να μας χαϊδέψετε τ’ αυτιά.

Αντώνης Σιγάλας

 

Πογκρόμ θανάτου

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με μπλοκαρισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς! Κάθε ευρώ που μπαίνει από επαγγελματική δραστηριότητα σε λογαριασμό αυτομάτως κατάσχεται! Φορολογούμενοι με μαγαζιά που αγωνίζονται να επιβιώσουν με νύχια και με δόντια, εμποδίζονται να πληρώσουν τους εργαζόμενους, να καταβάλλουν ενοίκια, να αποπληρώσουν προμηθευτές, να ρυθμίσουν ασφαλιστικές τους εισφορές, ακόμα και να πάνε τρόφιμα στο σπίτι τους! Κάθε ευρώ κατάσχεται ακόμα και για μικροχρέη στην εφορία από 906.101 φορολογούμενους! Ο τίτλος στη σοσιαλιστική «Αυγή»; «Οι κατασχέσεις μειώνουν τα «φέσια» προς το Δημόσιο»!

Λ.Τ.

 

Ο Αμερικάνος στο Πολυτεχνείο

Δεν νομίζω να έχει άδικο η Κωνσταντοπούλου, που προσπάθησε να εμποδίσει τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης (πρέσβη) στο μνημείο του Διστόμου. Γιατί τότε δεν φωνάζουμε και τον Αμερικάνο πρέσβη να καταθέσει στο μνημείο του Πολυτεχνείου; Έτσι, για να νιώσουμε… δικαιωμένοι;!

Άλκης Μαύρος

 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή (14/6/2017)

 

Η ανάπτυξη… δούλων

Οι μακροχρόνιοι άνεργοι είναι πλέον περισσότεροι από 800 χιλιάδες. Ο ένας στους τρεις ανέργους έχει ξεπεράσει το 45ο έτος της ηλικίας, κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την επανένταξή του στην αγορά εργασίας… Σε σύνολο 3.648.000 απασχολουμένων, τα στοιχεία του ΕΦΚΑ δείχνουν ότι οι θέσεις μερικώς απασχολουμένων είναι πλέον 561.880. Η μεικτή αμοιβή τους είναι 427 ευρώ. Οι δουλοπάροικοι επιστρέφουν. Πριν καν εφαρμοστούν τα νέα εξοντωτικά προαπαιτούμενα. (Τα στοιχεία είναι από «Το Ποντίκι»)

Ρ.Φ.

 

Ξεπούλημα = Εξυγίανση

«Έπειτα από 15 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στη Βουλγαρία», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Λ. Φραγκιαδάκης, ξεπούλησαν κι αυτό το κερδοφόρο «φιλέτο» της Εθνικής Τράπεζας. Όπως έγινε με την Finans Bank στην Τουρκία. Κι όπως πάει να γίνει με την Εθνική Ασφαλιστική. Ό,τι είναι κερδοφόρο «προσφέρεται» στους «επενδυτές». Στην υπό αναδιαμόρφωση ελληνική γλώσσα αυτό λέγεται «εξυγίανση»!

Στρ. Κ.

 

Πλήρωνε μα*άκα

Όχι μόνο να καλυφτεί το έγκλημα των «φτιαγμένων» στατιστικών, αλλά και «να αποζημιωθούν για όλα τα έξοδα από τις νομικές πράξεις που έχουν γίνει εναντίον του νυν και του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ» (βλ. Γεωργίου) απαίτησε ο Ντράγκι και η κυβέρνηση το κατάπιε σαν προαπαιτούμενο. Και δουλειά έπιασε ο νεοδιορισθείς Αυστριακός πρόεδρος του ΤΧΣ με ετήσιο μισθό 270.000 ΕΥΡΩ!

Ο.Β.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!