Ονειρικά τοπία-Η ποιητική του Βάρναλη-Χειρ Αγγέλου-Ερίκ Ρομέρ

Ονειρικά τοπία

Με αφορμή την παρουσίαση του θεατρικού έργου του Γιάννου Κοντραφούρη Λαθρεπισκέπτες, ο σκηνοθέτης Πέτρος Αλατζάς καθώς και ο εικαστικός Χρήστος Κωνσταντέλλος μετατρέπουν, τη Δευτέρα, τη σκηνή και το φουαγιέ του θεάτρου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε ένα ονειρικό τοπίο, όπου κάθε θεατής έχει την ευκαιρία να συνθέσει το δικό του μωσαϊκό αισθήσεων κι εμπειριών, το δικό του όνειρο. (Μασσαλίας 22, στις 8.30 μ.μ.)

Η ποιητική του Βάρναλη

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που δημοσιεύσαμε στις πολιτιστικές σελίδες του Δρόμου, ήταν εκείνη του καθηγητή Βασίλη Αλεξίου με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Κώστα Βάρναλη Ο Λαός των Μουνούχων (Κέδρος). Την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο σύρτις, στο Χολαργό, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση με θέμα: Όψεις της βαρναλικής ποιητικής.
Εκτός από τον Βασίλη Αλεξίου (επίκουρο καθηγητή στο ΑΠΘ), κεντρικός ομιλητής είναι ο ποιητής και δοκιμιογράφος Γιάννης Δάλλας.
Για περισσότερες πληροφορίες: Βιβλιοπωλείο σύρτις, Υμηττού 9, Χολαργός, τηλ.: 210-6533784/ 6972-201199

Χειρ Αγγέλου

Αναδρομική έκθεση του Άγγελου Ακοτάντου ενός σπουδαίου ζωγράφου και αγιογράφου που έζησε το πρώτο μισό του 15ου αιώνα, στη βενετοκρατούμενη Κρήτη, εγκαινιάζεται την Τετάρτη στο Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1).

Ερίκ Ρομέρ

Ένα, περίπου, χρόνο από τον θάνατο του Ερίκ Ρομέρ η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και το Γαλλικό Ινστιτούτο τιμούν τον μεγάλο δημιουργό του γαλλικού σινεμά, προβάλλοντας από την Πέμπτη μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου 21 ταινίες που γύρισε ο διάσημος δημιουργός από το 1951 μέχρι και το 2004.
Οι προβολές θα γίνουν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!