Από το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται στη χώρα μας μια ομάδα μελών και φίλων της οργάνωσης διεθνιστικής αλληλεγγύης Askapena («Απελευθέρωση») από τη Χώρα των Βάσκων. Στόχος, να βαθύνει η αμφίδρομη γνώση για την κατάσταση στην Ελλάδα και τη Χώρα των Βάσκων, και να διευρυνθούν οι σχέσεις μεταξύ των κινημάτων των δύο χωρών.

Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξουν επισκέψεις και συναντήσεις στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά, αύριο Κυριακή θα επισκεφθούν τον πολιτιστικό-κοινωνικό χώρο «Παίρνω Αμπάριζα» και το συνεταιρισμό «Χωρίς Μεσάζοντες» στο Γαλάτσι. Τη Δευτέρα το απόγευμα, το λιμάνι του Πειραιά και έπειτα το Μπλόκο της Κοκκινιάς, καταλήγοντας στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο «Σβούρα» της Νίκαιας για ανοιχτή συζήτηση στις 20:00.

Την Τρίτη και Τετάρτη θα βρίσκονται στην Πάτρα, όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθούν με συνδικαλιστές, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση ενημέρωσης στο «Στέκι του Δρόμου».

Την Πέμπτη θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, και θα παραμείνουν εκεί ως την επόμενη Κυριακή. Μεταξύ άλλων, θα συναντηθούν με το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, θα επισκεφθούν τις Σκουριές, και θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση αλληλεγγύης στο «Στέκι του Δρόμου».

Λεπτομερείς πληροφορίες στα μπλογκ και τις σελίδες facebook των αντίστοιχων στεκιών.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!