Δημοσιεύουμε ορισμένες αναρτήσεις από το ιστολόγιο του Ιωάννη Καβαλιώτη, loimoxi.blogspot.com. Ο Ιωάννης Καβαλιώτης είναι Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, τέως Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης. Τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης μέσα στους ιατρικούς κύκλους και μέσα από το ιστολόγιο του προβαίνει σε πολλές και ενδιαφέρουσες επισημάνσεις και σχόλια σχετικά με τα εμβόλια κατά του Covid-19 και την υποχρεωτικότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Η κατακρήμνιση της ιατρικής

Πρόσφατα σε κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι των Αθηνών:

«Ερώτηση δημοσιογράφου: Γιατρέ πολλοί λένε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά δεδομένα για την ασφάλεια του εμβολίου στα παιδιά…

Απάντηση παιδιάτρου: Λάθος, ακούστε. Κάποτε όταν παίρναμε ένα αυτοκίνητο, έπρεπε τα πρώτα χιλιόμετρα, τα πρώτα 10.000 χιλιόμετρα, να τα κάνουμε με μικρές ταχύτητες για να στρώσει η μηχανή. Τώρα όταν το αγοράζουμε η μηχανή είναι από το εργοστάσιο στρωμένη. Έτσι είναι και τα εμβόλια. Κάποτε έπρεπε να κάνουμε 150.000 – 200.000 εμβόλια σε διάστημα 5 ετών για να το δούμε. Σήμερα με τη βιοτεχνολογία που υπάρχει, το εμβόλιο βγαίνει έτοιμο, στρωμένο, άρα το ξέρουμε.»

Απόλυτα επιστημονική και τεκμηριωμένη απάντηση για την ασφάλεια του εμβολίου! Από παιδίατρο! Πόσο πιο χαμηλά πια!

Διχασμός

Κι όμως έγινε. Σε ειρηνική (με τη γνωστή έννοια) περίοδο, από μια δημοκρατική υποτίθεται κυβέρνηση. Οι μεν και οι δε. Οι εμβολιασμένοι που προσλαμβάνουν, μεταδίδουν, νοσούν. Οι ανεμβολίαστοι που επίσης προσλαμβάνουν, μεταδίδουν, νοσούν.

Με τα ίδια ποσοστά παρακαλώ και οι δύο, σύμφωνα με τις επίσημες επιστημονικές αρχές προηγμένων (κικίλειος φράση) κρατών. Κι όμως οι πρώτοι κυκλοφορούν, χωρίς μέτρα ασφαλείας, και είναι πλέον δημόσιος κίνδυνος. Οι δεύτεροι απαγορεύεται να κάνουν ο,τιδήποτε. Πέραν αυτού, οι γιατροί ουσιαστικά απολύονται. Χάνουν το ψωμί τους. Γιατί; Για κάτι που είναι υπό σφοδρή διεθνή αμφισβήτηση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εμβολιασθεί ή όχι. Ο ηγέτης όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να στερήσει τη δουλειά από κάποιον για να προστατεύσει κάποιον άλλον που προστατεύεται υποτίθεται από αυτό που του επέβαλλαν.

Δεν θα πω αν πρέπει ή όχι να εμβολιασθεί κάποιος. Αυτό είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός. Ούτε ρωτάω κάποιον αν εμβολιάσθηκε ούτε απαντάω σε σχετική ερώτηση. Μόνον φασιστικές αποφάσεις μπορεί να επιβάλλουν το ένα ή το άλλο.

Εκείνο που θα πω είναι ότι οι γιατροί οφείλουν να συμπαρασταθούν στη μικρή (;) ομάδα συναδέλφων που αρνούνται να εμβολιαστούν. Και γνωρίζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση τους. Σε αντίθετη περίπτωση κανείς δεν θα βοηθήσει τους ίδιους όταν έρθουν άλλα σκληρότερα μέτρα που δεν θα αφορούν εμβολιασμούς. Συνεπώς θα περιλαμβάνουν και τις δυο ομάδες.

Και όποιος νομίζει ότι τα τωρινά μέτρα αυτά ήταν και τέλος, πλανάται πλάνην μεγάλην. Ο εμβολιασμός ήταν η αρχή, η δοκιμή. Ακόμη δεν είδαμε τίποτε. Όταν δούμε θα είναι πολύ αργά.

Όποιος όμως διχάζει μια χώρα αναλαμβάνει και τις ευθύνες του απέναντι στην Ιστορία.

Για να θυμόμαστε

Ερώτηση: Πως πείσατε τον γερμανικό λαό να αποδεχθεί όλα αυτά;
Απάντηση: Ήταν εύκολο και δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται μία κυβέρνηση για να μετατρέψει τους ανθρώπους σε σκλάβους, είναι ο φόβος. Εάν μπορείτε να βρείτε κάτι για να τους τρομάξετε, μπορείτε να τους κάνετε ό,τι θέλετε.
Hermann Goering (Νυρεμβέργη 1945)

Βατικανό και εμβόλιο

Πάπας: «Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 είναι μια πράξη αγάπης.» | New York Times, 18/08/2021
Ουδέν σχόλιον. 

Εμβόλιο κορωνοϊού – απορίες

Ένας εμβολιασμένος:

– μπορεί να προσλάβει τον ιό
– μπορεί να νοσήσει
– μπορεί να νοσηλευθεί
– μπορεί να μεταδώσει τον ιό ακόμη και αν είναι ασυμπτωματικός
– πρέπει να φορά μάσκα σε εσωτερικούς χώρους (προς το παρόν και αργότερα παντού).

Τότε σε τι διαφέρει από έναν ανεμβολίαστο;

Μήπως ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει από τον εμβολιασμένο (που δεν παίρνει μέτρα προφύλαξης όντας εφησυχασμένος) και όχι το αντίθετο;

Υπάρχει πιθανότητα να απαντήσει κανείς στα παραπάνω; Προφανώς όχι.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!