Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

► Φόβοι εκφράστηκαν στα ΜΜΕ της Μολδαβίας για επικείμενη επίθεση της Ρωσίας στις αρχές του επόμενου χρόνου. Δίπλα βρίσκεται η αποσχισθείσα Υπερδνειστερία, εξοπλισμένη από τους Ρώσους. Ο ούριος άνεμος συνεχίζει να φυσά μετά τη σφαγή της Ουκρανίας;

► Όσο βιάζονται να κλείσουν το ζήτημα του Κοσόβου και να εντάξουν τη Σερβία στον δυτικό άξονα του Καλού, τόσο μεγεθύνεται η ένταση… Η πρωθυπουργός της Σερβίας, που σπάνια παρουσιάζεται, δήλωσε ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα πολέμου.

► «Μπα, δεν χρειάζεται»: έτσι απάντησε η KFOR στο αίτημα της σερβικής κυβέρνησης να την ενισχύσει με Σέρβους στρατιώτες, σύμφωνα με άρθρο του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ό,τι πει ο Αμερικανός «διαμεσολαβητής» κ. Εσκομπάρ (ο επονομαζόμενος και… νονός της ειρήνης).

► «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε την επιδείνωση της κατάστασης», δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ της κας Μελόνι, αναγγέλλοντας ότι θα διοργανώσει «ένα είδος διάσκεψης» για τα Βαλκάνια στην Τεργέστη. Τους έφαγε η ανησυχία, ή η μεταφασιστική Ιταλία μυρίζεται (πάλι) Βαλκάνια;

► Η επίσκεψη Δένδια συνδυάστηκε με την είδηση ότι η Αλβανία αγόρασε τουρκικά drones Bayraktar. Ο Έλληνας υπουργός είπε στην Αλβανίδα ομόλογό του, την κα Τζάτσκα, ότι οι αναθεωρητικές δυνάμεις δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αξίες. Μon Dieu!

► «Είμαστε περήφανοι που μαζί με την Τουρκία είμαστε στη σωστή πλευρά», δήλωσε ο κ. Ράμα. Άλλη μια επιτυχία της Συνόδου Ε.Ε. και των ευρωπαϊκών αξιών, λίγο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Βόρεια Ήπειρο.

► Κι όπως πάντα, «γέφυρα φιλίας» η Ελληνική Μειονότητα. Δηλαδή περνάμε από πάνω της…

► Ενδιαφέρον για τα Bayraktar εκδήλωσε και το Κόσοβο. Ο Βούτσιτς αμέσως προειδοποίησε την Άγκυρα να μην το σκέφτεται, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες στις σερβοτουρκικές σχέσεις. Γιατί ο Σέρβος καταφεύγει σε απειλές; Διότι δεν έχει καλή διπλωματία όπως η ελληνική (που είναι εξπέρ στις γαργάρες…).

► Η Ζαχάροβα ανακοίνωσε ότι για την ένταση στο Κόσοβο ευθύνεται η Σύνοδος Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων. Ή διαβάζει τη στήλη, ή γίναμε ξαφνικά φιλορώσοι!

► Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατήγγειλε τον εθνοφυλετισμό του ρωσικού Πατριαρχείου. Όταν έδινε το αυτέφαλο στην Ουκρανική Εκκλησία, ήταν οικουμενική πράξη. Κι ο γάιδαρος πετάει. Κι η στήλη είναι φιλορωσική.

► Οι περισσότεροι Βούλγαροι που δεν επιθυμούν την ένταξη στην ευρωζώνη φοβούνται την τεχνητή αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού. Αχ, Σημίτης που τους χρειάζεται!

► Ποδοσφαιριστές της εθνικής Κροατίας πανηγύριζαν με τραγούδια των Ουστάσα, των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών, και με ναζιστικούς χαιρετισμούς. Έλα καλέ, γίνονται τέτοια;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!