► Πάει κι ο κοινός εορτασμός για τον Γκότσε Ντέλτσεφ. Οι Βούλγαροι επίσημα πήγαν στο Ναό του Αγίου Σωτήρος στα Σκόπια, αλλά έλειπαν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της «Β.Μ.»! Λίγο αργότερα ο Ντράγκι Γκεόργκιεφ, «Βορειομακεδών» συμπρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Ιστορικών Υποθέσεων, την κάλεσε να παγώσει τις δραστηριότητές της για δύο χρόνια. Κατά τα άλλα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πετκόφ δηλώνει ότι «πάμε καλά».

► Το Βουλγαρικό Ίδρυμα «Μακεδονία» ξεκινά την έκδοση παιδικής εγκυκλοπαίδειας «για να δείξει ποια είναι η καταγωγή των παιδιών της Μακεδονίας». Προορίζεται για παιδιά από 7 έως 14 ετών, θα κυκλοφορήσει σε 80.000 αντίτυπα, και θα είναι γραμμένη στη «μακεδονική περιφερειακή νόρμα της βουλγαρικής γλώσσας». Κατά τα άλλα, κι ο «Βορειομακεδών» πρωθυπουργός Κοβατσέφσκι δηλώνει ότι «πάμε καλά».

► Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. συντονισμένα πιέζουν τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Κούρτι να αποδεχτεί ρυθμίσεις υπέρ της σερβικής μειονότητας. Αφού διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, έστησαν ένα «ανεξάρτητο» προτεκτοράτο, και ενίσχυσαν τον αλβανικό εθνικισμό, τώρα γυρεύουν το κομμάτιασμά του.

► Το δεξί χέρι του Ράμα, ο Σαϊμίρ Ταχίρι, πρώην υπουργός Εσωτερικών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για 1.002 κατηγορίες. Ο Ράμα είχε δηλώσει «να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο». Ας μην έκανε ό,τι θέλει η Αμερική, και να δεις πού θα είχε φτάσει το μαχαίρι…

► Εκατοντάδες αιτήσεις ασύλου Αλβανών υπηκόων γίνονται δεκτές από χώρες της Ε.Ε. και της Αγγλίας κάθε χρόνο. Μάλιστα έχουν αυξηθεί κατά 600%. Μα πώς είναι δυνατόν να δέχονται αιτήσεις για ειδικό καθεστώς πρόσφυγα, αναρωτιούνται εμπειρογνώμονες των διεθνών οργανισμών, όταν πρόκειται για χώρα υπό ένταξη στην Ε.Ε.; Έλα μου ντε!

► Επένδυση της γερμανικής τράπεζας ανάπτυξης KfW για ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο ακυρώθηκε μετά από διαμαρτυρίες στο Γιάνγιτσι στη Βοσνία. Καλά νέα.

► Έρχονται εκλογές στη Βοσνία τον Οκτώβριο, και οι ΗΠΑ με την Ε.Ε. έχουν πιάσει δουλειά από τώρα για να πετύχουν. Εκλογές, τρόπος του λέγειν, αφού για όλα αποφασίζει ο Ευρωπαίος Ύπατος Αρμοστής.

► «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα σενάριο επίθεσης. Ως εκ τούτου, η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας είναι πολύ σημαντική για το ΝΑΤΟ». Δεν τα λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους τα λέει…

► Στη Ρουμανία οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον 1.000 στρατιώτες. Το ΝΑΤΟ έχει ήδη μια πολυεθνική χερσαία δύναμη έως και 4.000 στρατιωτών. Οικόπεδο και αποικία.

► Συνάντηση του προέδρου του Μαυροβουνίου Τζουκάνοβιτς με την συνάδελφο Σακελλαροπούλου για το momentum της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. Τρία ανέκδοτα σε ένα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!