70χρονη έχασε 160.000 ευρώ με την ανακεφαλαιοποίηση

 

Με τη διενέργεια απεργίας πείνας μπροστά από το κεντρικό κτίριο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων αποφάσισε να αντιδράσει μια 70χρονη γυναίκα από το Αιγάλεω στην εξαΰλωση όλης της περιουσίας της από τη νέα, «αριστερή», ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η γυναίκα διαμαρτύρεται, από την περασμένη Κυριακή, γιατί έχασε 160.000 ευρώ όταν ο διευθυντής της Τράπεζας Χανίων στο Περιστέρι έπεισε το γιο της να μεταφέρει όλα τα χρήματά τους στον επενδυτικό λογαριασμό «ΑΠΟΔΙΔΩ», μετατρέποντας τις οικονομίες τους σε συνεταιριστικές μερίδες της τράπεζας.  Η ίδια λέει πως δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τους κινδύνους που ενείχε αυτή η κίνηση και σήμερα, μετά τη ραγδαία πτώση της τιμής των μετοχών, από τα 35 στα 5 ευρώ, βρίσκεται εγκλωβισμένη, στην ίδια κατάσταση με χιλιάδες άλλους μικρομετόχους των συνεταιριστικών τραπεζών.

Η ίδια μετέβη μέχρι τα Χανιά για να παρακαλέσει τον διευθυντή της τράπεζας να της επιτρέψει την εκταμίευση ενός έστω ποσού επειδή χρειάζεται να κάνει σοβαρή εγχείρηση στο κεφάλι ωστόσο εκείνος επικαλέστηκε την απαγόρευση ρευστοποίησης των μετοχών που έχει επιβάλει η Τράπεζα της Ελλάδος. Η τράπεζα απαντά πως όλοι οι μέτοχοι είχαν πλήρη ενημέρωση για τους κινδύνους που ενέχουν τα επενδυτικά προϊόντα, ενώ ο πρόεδρός της, Μιχάλης Μαρακάκης, εξηγεί πως ήδη η μετοχή ανέκτησε μέρος της αξίας της, αφού από τα 5 ανέβηκε στα 14 ευρώ.

Η 70χρονη Βασιλική Παπαδοπούλου-Αντζά δηλώνει αποφασισμένη να παραμείνει έξω από την τράπεζα μέχρι να πάρει τα χρήματά της πίσω, δίνοντας απέλπιδα μάχη στο όνομα χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

 

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!