Του Γιώργου Κυριακού

Ανεπίσημες, τηλεφωνικές οδηγίες του ελλαδικού υπουργείου Εξωτερικών με στόχο την ακύρωση κάθε δημόσιας εκδήλωσης τιμής για την 25η Μαρτίου στα σχολεία της επίσημης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, λόγω πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη, διέρρευσαν.

Έτσι, στην καλύτερη περίπτωση, οι χοροί, τα τραγούδια και η παρέλαση που πραγματοποιείται (με τις δυο σημαίες), για τη μαρτυρική περίοδο της Τουρκοκρατίας (και ιδιαίτερα για την Ήπειρο που πνίγηκε στο αίμα κάθε προσπάθεια απελευθέρωσης), συγκαταλέγεται στα event, στα folk festival ή στα πάρτι αποφοίτησης.

Κι ενώ διαρρέουν αυτές οι οδηγίες, το event της έκθεσης ζωγραφικών έργων του κ. Έντι Ράμα στο Ζάππειο, με πρωτοβουλία του κ. Δένδια, δεν φαίνεται να θυμίζει πένθος. Μόνο τιμές αρχηγού κράτους δεν έλαβε η υποδοχή των έργων του Αλβανού πρωθυπουργού.

Μήπως οι εγκέφαλοι των οδηγιών θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν το πώς το πένθος για τα Τέμπη δεν αφορά την έκθεση ζωγραφικής του κ. Ράμα ή το δείπνο που παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ομόλογό του και αφορά τις εκδηλώσεις μνήμης για το 1821 στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία;

Υ.Γ.: Όπως μάθαμε, οι δυο Δημοτικές Αρχές της ΕΕΜ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την επέτειο.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!