Η δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού στο Ηράκλειο Κρήτης αναβλήθηκε για μία ακόμα φορά για τις 19 Δεκέμβρη. Ωστόσο και αυτή τη φορά έδωσαν το παρόν εκατοντάδες φοιτητές και συλλογικοί φορείς κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας.

Μέσα στο δικαστήριο η εισαγγελέας απευθυνόμενη στους καθηγητές του Φυσικού τους κάλεσε να διευθετήσουν το ζήτημα εξωδικαστικά μέχρι τις 19 Δεκέμβρη και να πάψουν να ταλαιπωρούν την Δικαιοσύνη «σπαταλώντας τα έννομα αγαθά». Μάλιστα είπε «αφού κάποιοι καθηγητές ακούγεται ότι δεν επιθυμούν να φτάσει η υπόθεση εδώ, γιατί δεν έρχονται να το δηλώσουν επίσημα και θεσμικά αντί να κάνουν μόνο δηλώσεις σε σάιτ και εφημερίδες;» Φυσικά, δεν έλαβε καμία απάντηση από όσους τις προηγούμενες μέρες παρίσταναν τους «αγνούς παιδαγωγούς» που δεν ήθελαν η υπόθεση να πάει στα δικαστήρια.

Ωστόσο, με μία απαράδεκτη ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Πρυτανεία έριξε λάδι στη φωτιά προδικάζοντας το αποτέλεσμα. Έτσι, για πρώτη φορά από το 2011 το Πανεπιστήμιο Κρήτης θεσμικά παίρνει θέση υπέρ των καθηγητών. Και όλα αυτά την στιγμή που ο τότε Πρύτανης προσέρχεται ως μάρτυρας υπεράσπισης των 12 φοιτητών και η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων της πόλης και της Κρήτης είναι με το μέρος των παιδιών. Μάλιστα προεξοφλεί το καταδικαστικό αποτέλεσμα καλώντας τη Δικαιοσύνη να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά της. Ε! Μην πάνε και ισόβια τα παιδιά.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!