Χρειαστήκαμε φορτηγό για να μεταφέρουμε στην Κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα τις αμέτρητες τσάντες με χρήσιμα πράγματα, από φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, μέχρι καθαριστικά, απλώστρες και σιδερώστρες! Απλοί άνθρωποι, διακριτικοί, ακροάτριες και ακροατές των εκπομπών μου «Στο Κόκκινο 105,5» και φίλοι από το φέισμπουκ, έφεραν πράγματα ποιότητας που θα καλύψουν πολλές ανάγκες των προσφύγων από το ελληνικό χωριό Σαρτανά που φιλοξενούνται στο θαυμάσιο περιβάλλον των κατασκηνώσεων του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα.

Η φωτογραφία με τον Εδουάρδο, παιδί φιλικής μου οικογένειας από τη Μαριούπολη, είναι από τη φάση που φορτώνουμε με τη Ναταλία, την Ελένη και τον Γιάννη, τα πράγματα που παραδόθηκαν στον υπεύθυνο της κατασκήνωσης Γιάννη Μπερσίμη που μαζί με την Κάτια όλο το εικοσιτετράωρο ασχολούνται με τα παιδιά, τις γυναίκες και τους λίγους άντρες που ζουν προσωρινά εκεί. Εντωμεταξύ, ο Δήμος Ζωγράφου φρόντισε να ενισχυθούν οι υποδομές με πλυντήρια, κουζίνες και ψυγεία.

Η προσπάθεια της μικρής μας ομάδας «Αλληλεγγύη στη Μαριούπολη» θα συνεχιστεί. Από την ανταπόκριση που είχαμε είναι φανερό ότι υπάρχουν δυνατότητες για πιο φιλόδοξα σχέδια στον τομέα της υποστήριξης των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο. Γι’ αυτό, αρχίσαμε κιόλας να προετοιμαζόμαστε για να μαζέψουμε και να στείλουμε χρήσιμα πράγματα στη Μαριούπολη. Παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση τις εξελίξεις στην περιοχή. Μόλις σταθεροποιήσουμε τα απαραίτητα κανάλια επικοινωνίας και συνεννόησης με τους πυρήνες ανασυγκρότησης στην πόλη και τα γύρω χωριά που θα παραλαμβάνουν τα πράγματα και θα φροντίζουν για τη σωστή διανομή τους, και επιλύσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς των δεμάτων από την Αθήνα στην Αζοφική Θάλασσα, θα αρχίσουμε τις αποστολές των εφοδίων που θα έχουμε εντωμεταξύ συγκεντρώσει.

Όποιος θέλει να συμμετέχει, ας αφήσει μήνυμα με αριθμό τηλεφώνου στο messenger και το telegram στο όνομά μου, με μέιλ στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή sms εάν έχουμε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία, για περαιτέρω συνεννόηση…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!