«Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας στο «κάτεργο» QCS IKE (Quality Call Sales) δεν θα μείνει αναπάντητη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ενώ σε 2 παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρεία από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών για την απόλυση δύο συναδέλφων τους, οι εργοδότες φάνηκαν αδιάλλακτοι, δηλώνοντας μάλιστα ότι «προτιμούν να κλείσει η εταιρεία, παρά να επαναπροσλάβουν τους «αντιπαραγωγικούς» εργαζόμενους».

Η πραγματικότητα είναι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ότι στη συγκεκριμένη εταιρία οι συνθήκες εργασίας είναι αυτές ενός σύγχρονου κάτεργου. 4 ώρες εργασία, 400 κλήσεις ημερησίως, για 250 ευρώ μηνιαίο μισθό. Με τέτοιους μισθούς ψίχουλα, με διαρκείς απειλές και πίεση σχετικά με την παραγωγικότητα, με παρακολούθηση των εργαζομένων με κάμερες, προκειμένου να διασφαλίζεται η εντατικοποίηση της εργασίας.

Σημειώνεται πως ακριβώς πριν από ένα μήνα η εργοδοσία είχε απολύσει πάλι τον έναν από τους δύο εργαζομένους, αλλά έπειτα από κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε αναγκάστηκε να τον επαναπροσλάβει. Όμως, από ό,τι φαίνεται η εργοδοσία δεν «ξεχνά» και πριν καλά-καλά περάσει ένας μήνας, σε μια επίδειξη στυγνής εκδικητικής πρακτικής, τον ξανα-απέλυσε. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών «δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να σταματήσει των αγώνα μέχρι την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας. Καταγγέλλουμε την εταιρία QCS IKE για τις συνθήκες γαλέρας που έχει επιβάλει, για την τρομοκρατία και την αυθαιρεσία απέναντι στους εργαζόμενους».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!