Αμολάνε τα άγρια σκυλιά της εκτροπής, των διώξεων, της καταστολής!

Πολιτική εξουσία κατ’ ευφημισμόν! Εχθρός του λαού το πάλαι ποτέ «Κράτος Δικαίου», αδίστακτη, ληστρική, εξοντωτική η κάθε του κίνηση. Και όταν δεν της επαρκούν τα τρομοκρατικά ψευδο-διλήμματα, τα παιδαριώδη τεχνάσματα των λαοκτόνων αρπακτικών και των συμμάχων τους, όταν δεν αγγίζουν πια κανέναν οι κατάπτυστες διατυπώσεις του Πρετεντέρη, του Παπαδημητρίου ή του… Κώνστα, γιατί ο λαός απηυδισμένος τους αμφισβητεί, συσπειρώνεται και αντιδρά, λύνουν και τα άγρια σκυλιά του αυταρχισμού, της βίαιης καταστολής, και όποιον πάρει ο χάρος…
Μόνο την τελευταία εβδομάδα, σημειώθηκαν τρεις απροκάλυπτα τρομοκρατικές επιθέσεις από τις δυνάμεις του Δένδια και της κυβέρνησης εναντίον καίριων στόχων: διαμαρτυρόμενοι για τα διόδια, νεολαία, ελεύθερη ενημέρωση.
Είδαμε εκλεγμένους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, να συλλαμβάνονται και να σύρονται στον Εισαγγελέα επειδή τόλμησαν να εναντιωθούν στη νέου τύπου απαγόρευση μετακίνησης που σηματοδοτεί αυτή η αύξηση των διοδίων, να συμπαρασταθούν και να προστατέψουν στοιχειωδώς τους συμπολίτες τους και τον τόπο τους από αυτόν τον απίστευτο μνημονιακό εξτρεμισμό και το διαρκές «πάρτι αρπαχτής» των εργολάβων δημοσίων έργων.
Είδαμε διαταγές και έγγραφα της ΓΑΔΑ που αφαιρούν από το Υπουργείο Παιδείας τον πρώτο λόγο για τα τεκταινόμενα στη δημόσια εκπαίδευση, είδαμε διευθυντές σχολείων να καλούνται από τον εισαγγελέα για να καταδώσουν μαθητές τους που συμμετείχαν παλαιότερα στις καταλήψεις των σχολείων. Καλούνται στα αστυνομικά τμήματα όπως στη χούντα, «δι’ υπόθεσίν τους» μαθητές και κινδυνεύουν να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να συμμετάσχουν στιςΠανελλαδικές Εξετάσεις, σχηματίζονται δικογραφίες και ενεργοποιείται ένας μηχανισμός φακελώματος, ποινικοποίησης και καθυπόταξης.
Είδαμε την Ασφάλεια να καλεί τη δημοσιογράφο Πόπη Χριστοδουλίδου, επειδή δημοσίευσε το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το οποίο αναφέρεται στην «επιστράτευση» του σώματος βατραχανθρώπων, που τους υπάγει και τους προσαρτά στο πλέγμα των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων».
Το δημοσίευμα ενόχλησε τόσο πολύ τους κρατούντες ώστε της φόρτωσαν την κατηγορία της διάδοσης αδιαβάθμητων εγγράφων και στρατιωτικών μυστικών, με βάση τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα, σαν να είναι απόρρητο το ΦΕΚ, σαν να ’χουμε στο εξής να κάνουμε με στρατοδίκες.
Κι ακούμε από διάφορες πηγές την πληροφορία ότι μια εκπομπή ντοκιμαντέρ των Πρωταγωνιστών με θέμα το Φαρμακονήσι, επιχειρήθηκε να κοπεί με εισαγγελική παρέμβαση…
Σε μία μόλις εβδομάδα είναι σαν να πλησιάσαμε επικίνδυνα ένα βήμα πριν τα τανκς. Υπερβολές; Καθόλου. Όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι έχουμε μπροστά μας μια κυβέρνηση που κινείται με… ευαγγέλιο τον αυταρχισμό και το κράτος του τρόμου. Και είναι προφανές ότι θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη επεισόδια.
Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορούν οι διαβόητοι δανειστές και οι υπάλληλοί τους (που ακόμη στην Ελλάδα αποκαλούμε πρωθυπουργούς και υπουργούς) να καταπατούν τη ζωή και την αξιοπρέπεια, χωρίς ταυτόχρονα να αφαιρούν όλο και περισσότερα κομμάτια δημοκρατίας καταντώντας την ένα φάντασμα.
Ούτως ή άλλως, ήταν αναμενόμενο από την πρώτη στιγμή της μνημονιακής αναμόρφωσης (παραμόρφωσης) της χώρας ότι το ξήλωμα της δημοκρατίας, των θεσμών, όλων των συνταγματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει ο οδοστρωτήρας της εθνικής και κοινωνικής συντριβής. Και το έργο δεν θα τελειώσει εδώ…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!