Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών (στις 10/12/2015, σε συνέντευξή του στον βρετανικό Guardian): «Είναι σημαντικό να αισθανθούν οι Έλληνες ότι οι θυσίες τους αποδίδουν. (…) Είχαμε τόσο μεγάλη πίεση, πηγαίνοντας από κρίση σε κρίση και με χρηματοδοτική πίεση, ώστε δεν είχαμε χρόνο να ελέγξουμε τους πλούσιους και να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης».

Στέργιος Πιτσιόρλας, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, (σε συνέντευξη Τύπου στις 8/12/2015 για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων): «Υπήρξα στέλεχος της Αριστεράς που θεωρεί πως η αγορά έχει ρόλο. (…) Μια κυβέρνηση της Αριστεράς έχει καθήκον την αύξηση του πλούτου της χώρας και όχι μόνο την αναδιανομή του. (…) Υπάρχει μια διακομματική κουλτούρα “ξεπουλήματος” που πρέπει να αλλάξει, γιατί μάς έχει φέρει σε πολύ δύσκολο σημείο. Παραχωρούμε τα 14 αεροδρόμια και το Λιμάνι του Πειραιά για να αναπτυχθούν για να μπουν κεφάλαια στη χώρα, για να έχει όφελος ο λαός».

Νίκος Φίλης, υπουργός Παιδείας (στις 9/12/2015, σχολιάζοντας δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τις απειλές του Ντέκλαν Κοστέλο): «Αξιοποιούμε την ευρωπαϊκή εμπειρία, σε συνεργασία με τους θεσμούς και τον ΟΟΣΑ. Είναι προφανές, όμως, ότι το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι αναγκασμένο να νομοθετεί. Νομοθετεί, προκειμένου να αντιμετωπίζει επείγοντα λειτουργικά προβλήματα, με σεβασμό στη συνταγματική τάξη και τις υποχρεώσεις της χώρας».

Σωκράτης Φάμελλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (στις 8/12/2015, μιλώντας στην ΕΡΤ): «Η πραγματική συμβολή αυτής της κυβέρνησης έγκειται στην υπεράσπιση και της κοινωνίας και της οικονομίας. Θα υπερασπιστούμε το Ασφαλιστικό, δίνοντάς του χαρακτηριστικά βιωσιμότητας και μακρόπνοης λύσης. Η μη μείωση των συντάξεων είναι στο DNA της ιδεολογίας μας».

Μεμάς (από την ελληνική ταινία Οι θαλασσιές οι χάντρες): «Αυτή μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις. Να μου το θυμηθείς. Αυτή αν δεν σε κάνει φλώρο, εμένα να μη με λένε Μεμά!».

Ντίνος (από την ελληνική ταινία Κάλπικη λίρα): «Όταν έχεις λεφτά Ανάργυρε μπορείς να αφήσεις τη συνείδησή σου να κοιμάται μόνη της κι εσύ να κοιμάσαι με την καλύτερη ερωμένη».

 

Κορύβαντας

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!