Πέρα κι από την ολοκληρωτική κατάρρευση των «κόκκινων γραμμών»

 

Το πιο σοκαριστικό σημείο της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας Αλ.Τσίπρα και Ζ.Κ.Γιούνκερ διέλαθε των περισσότερων μέσων ενημέρωσης.

Ο ελληνικός λαός θυμάται τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης πριν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ότι το πρόγραμμα έχει αποτύχει, ότι δεν είμαστε πλέον σε πρόγραμμα, και ότι δεν τίθεται επομένως θέμα αξιολόγησης. Χθες είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται ρητά και το πρόγραμμα και την αξιολόγησή του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού γίνεται λόγος για «πρόοδο που έχει σημειωθεί … προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση».

Έτσι, πέρα από την αποδοχή της ήττας στη μάχη των μέτρων (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, μισθοί, ασφαλιστικό κλπ) –την οποία ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πολύ ακριβά– η κυβέρνηση υψώνει λευκή σημαία και στη μάχη των «συμβόλων». Δέχεται να κάνει πίσω από το κεντρικό επιχείρημα κατά του μνημονίου.

 

Δείτε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

Κοινή δήλωση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιουνκέρ και του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!