Κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του ραδιοσταθμού – Συνεχίζεται η εκπομπή με πομπό αλληλέγγυων

 

Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μόλις ενός χρόνου η κυβέρνηση επιτίθεται στην ΕΡΤopen. Την ίδια στιγμή που μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και καναλαρχών για τις τηλεοπτικές άδειες, έγινε κατάσχεση των μηχανημάτων της ΕΡΤopen. Το γεγονός έλαβε χώρα στις 9 το πρωί της Τρίτης, όπου μέλη της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) μαζί με την αστυνομία, εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού στην Πάρνηθα και κατέσχεσαν όλο τον εξοπλισμό.

Η λογική, της κυβέρνησης είναι αφενός να δίνει τις άδειες με το επιχείρημα «λεφτά να πάρουμε και δεν έχει σημασία η προέλευσή τους» (ούτε καν εάν υπάρχουν τα χρήματα των υποψήφιων καναλαρχών) και αφετέρου να κλείνει με πραξικοπηματικό τρόπο μία φωνή που αποτέλεσε εστία αντίστασης από την περίοδο του μαύρου της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά, μέχρι και σήμερα. Το διαζύγιο με την όποια αριστερή πολιτική έχει βγει εδώ και καιρό, μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Οι τακτικές των πρώην αντιπάλων -και νυν συμμάχων, όποτε το Χίλτον το απαιτήσει- της «κακιάς δεξιάς που δεν πρέπει να επιστρέψει», βρίσκουν πρόσφορο έδαφος όταν υπάρχει κάτι που ενοχλεί. Τα γεγονότα αυτά γίνονται μάλιστα ενώ επίσημα το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφασίσει πως «κανένας ραδιοφωνικός σταθμός δε λειτουργεί σε νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας». Άλλο ένα βολικό επιχείρημα αυτή η επιλεκτικότατη εφαρμογή νομιμότητας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ λίγο μετά την εισβολή τονίζει ότι «Η ΕΡΤopen ενόχλησε και θα συνεχίσει να ενοχλεί όλους αυτούς που πρεσβεύουν τις πολιτικές των μνημονίων της φτώχιας και της εξαθλίωσης, όλους αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους για να τους μοιάζουμε και αδιαμαρτύρητα να δεχόμαστε «το σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Προσθέτοντας ότι «Η ΕΡΤopen ενόχλησε και θα συνεχίσει να ενοχλεί με τη συνέπεια της, άλλα κυρίως με την αντοχή της παρά το λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται και τώρα από την κυβέρνηση και τα τσιράκια της, άσχετα αν αυτά έχουν ή δεν έχουν θεσμικό ρόλο».

Όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι της ΕΡΤopen, προς το παρών, η εκπομπή του προγράμματος του ραδιοσταθμού γίνεται κανονικά με μηχανήματα και πομπό πολιτών που είναι αλληλέγγυοι αλληλέγγυου. Απαιτώντας την άμεση επιστροφή των εκδικητικά κατασχεμένων μηχανημάτων.

 

Γ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!