Παραιτήθηκε ο Τσακνής από πρόεδρος της ΕΡΤ, αφού χρησιμοποιήθηκε καταλλήλως (κι όχι χωρίς να το γνωρίζει) για να γίνει η μετάβαση από τη ΝΕΡΙΤ στην τάχα δημοκρατική ΕΡΤ της «πρώτης φορά Αριστερά». Η μετάβαση έγινε βέβαια αρχικά με Ταγματάρχη, στην συνέχεια με Βασίλη Κωστόπουλο (πασοκάρα) και τώρα έχει χωθεί και ο αρχισυνδικαλιστής ισόβιος πρόεδρος Καλφαγιάννης (απόσταγμα του πασοκικού συνδικαλισμού) υπό την μπαγκέτα του μαέστρου Νίκου Παπά.

Παραθέτουμε την δήλωση παραίτησης του Δ. Τσακνή: «Τόσο η Κυβέρνηση δια των υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παππά, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δια του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στη χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού». Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου. Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.»

Η ΕΡΤ σε καλά χέρια από την αρχή και τώρα σε καλύτερα… Μια κυβερνητικά εξαρτώμενη τηλεόραση που φιλτράρει τις ειδήσεις, βλέπει όλο επιτυχίες της κυβέρνησης και απορροφά κονδύλια από τους πολίτες παραμένοντας υδροκεφαλική, ελάχιστα πλουραλιστική και καθόλου αντικειμενική: όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Τώρα ολοκληρώνεται με έναν μηχανισμό Παπάς – Κωστόπουλος – Καλφαγιάννης που θα στήσει το σκηνικό της προεκλογικής περιόδου…

 

Ν.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!